Viszlát kézműves sörök, helló szar magyar borok a CBA-ból!

Viszlát kézműves sörök, helló szar magyar borok a CBA-ból!

szarbor.jpg

Ha szereted a különleges kézműves söröket, a jó olasz és spanyol borokat, a kis prémium alkohol márkákat, esetleg ezekkel kereskedsz, akkor ma is tett valamit ellened a kormány. De ne csüggedj, ez újabb siker például a CBA-nak, így a kormánynak, a Pártnak, és természetesen az egész magyar hazának.

De mi történt? A kormány most úgy döntött, hogy a kisebb alkohol nagykereket teszi tönkre a jövedéki törvény módosításával, hogy az eddig színes és Ö-N-S-Z-A-B-Á-L-Y-O-Z-Ó piacon csak 5-6 nagy cég maradhasson, például a CBA italkereskedője. Ha egy italkereskedés csak kisebb kézműves söröket árult, vagy 2 raklap prémium pezsgőt egy-egy étteremnek, ugyanúgy 150 milliót kell biztosítékként letennie. Ergo: vagy behódolnak a nagy cégeknek, vagy bezárják a boltot, és a kínálat szegényebb lesz.

Úgyhogy kedvenc kis kézműves sörözőinkről lemondhatunk, de a polcaikra majd kitehetik a Kőbányait és a Sopronit, ha nem akarnak megszűnni. A köztudottan, nemzetközileg elismerten és hivatalosan is kiszámíthatatlan, ingadozó minőségű, szar magyar termékek, mint a tokaji borok és Törley jól fognak járni, mert más nem nagyon lesz a piacon. Ergo: a nép vegye a magyar hulladékot.

A lépés ismét nem abba az irányba mutat, hogy a gyártókat jobb termékek előállítására ösztönözze. A szutykos CBA üzletek úgyis nagyobb mennyiségben tudják majd eladni például a Törley húgyait, mert nem lesz választék. Az Index összefoglaló cikkéből az is kiderül, hogy a kisebb termelők már kétségbeesetten hívogatják a velük szerződő kisebb kereskedőket, hogy hogyan tovább.

És hogyan tovább? Be lehet zárni a boltot. Magyarország tehát jövőre még vacakabb hely lesz. A kormány ugyanis a helyén van, és dolgozik.

Facebook Comments