Megvédem a drága Colleen Bellemet, az aljas John McCain szenátortól I. (Hamarosan a mozikban)

Megvédem a drága Colleen Bellemet, az aljas John McCain szenátortól I. (Hamarosan a mozikban)

John MCCain szenátor aljas, meggondolatlan rágalmakkal illette az én Colleen Bellemet! Azt a Colleent, akivel igen komoly szakmai kapcsolatot szeretnék kiépíteni, de iziben! Azt is elárulom, hogy mire ez a nagy fellángolás.

Mi is történt? Ki a túró az a Colleen Bell?

Az aljas John McCain, az Amerikai Egyesült Államok republikánus szenátora, a 2008-as elnökválasztás jelöltje Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, a szeretett Colleen Bell leendő magyarországi nagykövet szenátusi megszavazása előtt, igen súlyos jelzővel illette: neofasiszta diktátornak titulálta a korábbi, “viszonylag” szívélyesebb kapcsolatuk ellenére.

jmcb.jpg

Fotó: hungarytuday.hu

De mégis megválasztották 52 szavazattal, 42 ellenében azt a Colleen Bell-t, aki a férjének – fúj! fúj! biztos másik nője van! – tulajdonában lévő, Bell-Phillip Television Productions nevezetű cégnek köszönhetően, többek között az 1987-től egészen napjainkig játszott, “Gazdagok és szépek” szappanoperának lett a producere.

Ugyan a most 47 esztendős – de azért gazdag 47 évesnek tűnő – hölgynek, a 2012-ben kezdődött produceri karrierjét “kettétörhette” a kinevezése, meg kell jegyeznem, hogy egyáltalán nem értek egyet McCain szenátor kijelentésével, mely szerint…

„Nem a politikai kinevezésekkel van bajom. Nem azokkal van a bajom. Értem én, hogy működik ez a dolog. De gondoljanak bele: egy nemzet a határán van annak, hogy feladja a szuverenitását, behódoljon egy újfasiszta diktátornak, lefeküdjön Vlagyimir Putyinnak, mi pedig a Gazdagok és szépek producerét küldjük oda nagykövetnek. Arra kérem kollégáimat, hogy vessenek véget ennek a komédiának. Szavazzanak nemmel!”

Ééééés…felvétel!

Úgy vélem, pont egy olyan személynek a kinevezésére van szükség, aki ha nem is egy diplomata-alkat, de kiválóan ért a szánalmas, végnélküli, értelmetlen (tragi)komédiához. Hozzásegítve egy-egy amerikai – vagy egy kanadai – stúdiót egy jövőbeli, fergeteges sorozatnak a megalkotásához, amelyről az “imperialista” nyugattól kezdve, az Iszlám “Állam” határáig bezáróan, mindenki beszélni fog.

cc.jpg

Comic Con! Jövök!! – Fotó: kcra.com

Nekem máris van egy alapkoncepcióm! Kicsit elnagyolt, a cselekmény még nem világos, de néhány valódinak ható, ütőképes karakterem már van!

A fantáziámban létező művem a kommunista, IV. Birodalomban játszódna. És akkor a főbb szereplők. 

Victor Alban – Danny DeVito

A korábban körülrajongott sztár-futballista, egykori liberális élharcos karriere vége felé elgondolkodott azon, hogy mit is tett le az asztalra. Arra a következtetésre jutott, hogy nevét a következő generáció már nem fogja ismerni, így kapcsolatai segítségével, elkezdte megszervezni az élete végéig szóló, politikai hatalomátvételét: ami roppantul sikeres volt, történetünk kezdetén harmadik komisszári kinevezését nyögi a IV. Birodalom.

dd.jpg

Fotó: zimbio.com

Rajongói szerint Alban egy karizmatikus egyéniség, amelyre az óhatatlanul is beléjük táplált, poszt-kommunista személyi kultusz éltetése miatt hatalmas szükség van – nem, nem fasiszta -, emellett képes a nemzeti érdekeket, tűzön-vizen, ellenzéken át bármilyen törvényes, vagy éppen törvénytelen eszközzel érvényesíteni. Ha nem létezik tettét jusztifikálható törvény, majd ő alkot párat a közjó (WTF?!) érdekében.

Ellenzői szerint azonban egy megalomániás “dugaszmatyi”, aki gyakorlatban sz@rik mindenre és mindenkire kivéve azokra, akik a holdudvarához tartoznak: végülis tettestársakra mindenkinek szüksége van egy jó sorozatban.

A háttérben persze megbújhat egy igen érdekes, ám direkt ki nem fejtett szál: valójában ő csak egy báb lenne, akit kényére-kedvére rángat bármilyen hatalom, akiket titokzatos érdekek fűznek a IV. Birodalomhoz? Nem fog kiderülni, csupán létezhet egy ilyesféle, sejtelmes áthallása a produktumnak…

Tony Rowgun – Viggo Mortensen

Tony egy valódi “jófiúnak” indult. Kisfiús, megnyerő külseje egy olyan embert takart, aki már zsenge ifjúságában is nevelő-, majd óraadó tanár volt, közgazdasági diplomájának a megszerzése után pedig a IV. Birodalom főbankjának a munkatársa lett.

vm.jpg

Fotó: haaretz.com

A sikeres politikai karriere így már borítékolható volt: Alban első ciklusában, gyorsan helyett kapott a szovjetben, ahol a gyors sikerek és a szép eredmények után, ellenzői szerint egyre inkább elvesztette ártatlanságát, megrontotta és/vagy megvásárolta Komisszár Alban, hiszen mostanában csakis a botrányos ingatlanügyeivel tűnik fel a médiumokban.

Rajongói szerint azonban végre elsajátította a komisszár pátoszi, nemzeti köntösbe bújtatott, de azért csak kommunista szellemiségét. Egyesek szerint ő is lehetne Alban komisszár örököse, de ez nem valószínű, hiszen itt van egy másik karakter.

John Laser – Alan Rickman

Alban komisszár legfőbb szövetségese, akinek a kezében már majdnem akkora hatalom összpontosul, mint az urának: annyira, hogy a PÁRT frakcióvezetői tisztségét is ő tölti be, továbbá ő a vezető államtitkár és a külföldi hírszerzésnek a feje.

ar_1.jpg

 

Fotó: funpop.com

Rajongói szerint egy acélos személyiségű, legalább annyira elhivatott és karizmatikus személy mint a jelenlegi komisszár, aki képes lehet ellátni az utódlás kérdését.

Ellenzői szerint egyszerűen egy elvtelen, arrongáns ripacs, akinek valódi kilétét remekül bemutatják a személye körüli, eltussolhatatlan – és eltussolt, de arról csak a forgatókönyvírók tudhatnak – botrányok.

Igazi, XXI. századi hadúr, hiszen hihetetlen hatalma mellé nem kevés magamutogatás is párosul, szereti őt a kamera. Imád méregdrágán, természetesen a Birodalom pénzén utazgatni, kedveli a fényűző luxusautókat, kedvence az erdei állatok leölése: nem egy “sz@rjankó”, ő a Jani, azaz John Laser, na!

Leslie L. Simon – John Goodman

A karrierét – sajnos eloltott – lánglelkű poétaként, – bukott – “Író Fejedelem-gyakornokként” kezdő L.Simon, gyorsan megtalálta a számításait: Alban – gyenge – képességeit felismerve, gyorsan a Birodalom kulturális ügyeiért tette felelőssé.

jg.jpg

 

Fotó: mirror.co.uk

Szeret gigantikus vicceket, oltári nagy ökörségeket beszélni, egy igazi tréfamester, udvari bolond.

Ellenzői pont ezeket a dolgokat sem kedvelik személyében.

Rajongókról esetében nem igazán tudhatunk, de lehetne egyfajta romantikus szál a cselekményben, márpedig az, hogy végre ő is megtalálja azokat, akik – majdnem – mindenkinél jobban kedvelik őt. Egy kis istenítés elvégre, itt mindenkinek kijár.

Továbbá szerepelnének a sztoriban a korábbi, bukott hatalomnak az általában eléggé fogalmatlan, semmilyen és töketlen katonái, néhány kocsmafilozófus, azért csak ellenzékbe tömörült hippi és/vagy náci, ezenfelül vagy 9,8 millió fizetetlen statiszta.

Jó lesz ez a Colleen Bell…

Kérlek Colleen! Én legyek a tanácsadód, én! Iszonyat nézett sorozatokat írnánk mi ketten, dolgozzunk csak rajta!

Facebook Comments