A Fidesz pénzelte a liberálisok kampányát? FRISSÍTVE!

A Fidesz pénzelte a liberálisok kampányát? FRISSÍTVE!

Néhány nap különbséggel hárman is elhagyták az alapítók közül Fodor Gábor Magyar Liberális Pártját. Az Egyenlítő több egymástól független forrása szerint Popper Gábor azért hagyta ott Fodorékat, mert a pártelnök nem tudta igazolni, hogy nem a Fidesz pénzelte a párt őszi kampányát.

simicska.jpg

Rózsa Mihály, Popper Gábor ás Varga Nóra is kilépett néhány nap különbséggel a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Pártból. Varga volt a tavalyi időközi választáson a liberálisok fóti polgármester-jelöltje, és az utóbbi évek legjobb szereplését könyvelhette el: 13 százalék voksolt rá. Varga Nóra kilépését a Facebook-oldalán elvi okokkal magyarázta, akárcsak a legendás liberális, Rózsa Mihály, aki pesterzsébeti polgármester-jelöltként futott októberben.

Konkrétabb problémája volt Fodor Gábor pártjával Popper Gábornak. A párt ügyvivője kilépése előtt kérdőre vonta Fodort, hogy miből tellett az őszi óriásplakát kampányra, és igaz-e, hogy a Publimont (ez Simicska Lajos plakátcége) helyein megjelent plakátokat valójában a Fidesz finanszírozta. Fodor tagadta a vádat, de nem tudott érdemi magyarázattal szolgálni, hogy akkor mégis miből tellett a több tízmilliós korteskedésre.

Nem ez az egyetlen kapocs egyébként a Fidesz és Fodor pártja között. Azt Fodor nem is szokta tagadni, hogy időnként találkozik Orbán Viktorral a parlamenten kívül is, hiszen kapcsolatuk a Bibó Szakkolégiumig nyúlik vissza. De van más is: Fodor egyik legfőbb támogatója a zöld bizniszben utazó Törő Csaba 2010 óta rendszeresen együtt üzletel Simicska Lajossal.

Törő Csaba Fodor Gábor támogatójaként került a politika közelébe. Kóka ellenében Fodort támogatta pénzzel az SZDSZ 2008-as elnökválasztási kampányában. Ő a társtulajdonosa a Geohidroterv Kft.-nek, amelyik a Közgép konzorciumi társa. Együtt – illetve hárman a Strabag MML Kft-vel – végzik a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási program rekultivációját 5 milliárd forintért. A Geohidroterv – amelynek 2011-ig ügyvezetője volt Forró Zoltán, Demszky Gábor egykori budapesti főpolgármester kabinetfőnöke – végzi egyébként minden idők legnagyobb, 24 millió eurós magyarországi környezeti kármentesítését Üröm határában.

Az Egyenlítő információi szerint ilyen közös biznisz volt egy 2010-es ügylet is. Törő az egykori felcsúti katonai bázis kárelhárításához társult be Simicska cégei mellé. Ott több mint félmilliárdból végezhettek talajcserét.

FRISSÍTÉS #1 A Magyar Liberális Párt szerint hazudunk, szerintünk meg nem, úgyhogy álljon itt az ő véleményük is:

Az Egyenlítő blogon 2014. december 7-én megjelent írás egy hazugsággyűjtemény. A Magyar Liberális Párt önkormányzati választási kampányát egy belföldi hitelintézettől felvett kölcsön, valamint az állami támogatásból származó anyagi forrás fedezte – mint ezt a kampány során többször is tisztáztuk a sajtó nyilvánossága előtt. 

A Magyar Liberális Párt honlapján a kampány kezdetétől elérhetőek azok az adatok, amelyek igazolják azt, hogy mikor mire költött a párt a kampány ideje alatt. A bejegyzésben megnevezett mindhárom kilépett tag – Vargha Nóra, Popper Gábor, Rózsa Mihály – egybehangzóan cáfolja az Egyenlítő blogon megjelenteket. Popper Gábor kiemelte, a leírtaknak megfelelő helyzet soha nem történt meg, és visszautasítja, hogy a nevét összekötik olyan valótlan történésekkel, amelyek a párt  politikai ellenfeleinek érdekét szolgálják.

A Magyar Liberális Párt a sajtószabadság elkötelezett híveként, helyreigazításra kéri az Egyenlítő blog szerkesztőjét. Amennyiben ennek nem adnak teret, kénytelenek leszünk jogi lépéseket tenni az ügyben.

           

Szekula István

Sajtófőnök

Facebook Comments