A Fidesz balhét, Molnár Zsolt jogállami működést akar Simon-ügyben

A Fidesz balhét, Molnár Zsolt jogállami működést akar Simon-ügyben

Ténymegállapító vizsgálat megindításáról döntött tegnapi ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A jócskán fideszes többségű testület természetesen nem a kitiltási botrányt, a kötelező drogtesztet, Rogán ingatlanügyeit, vagy Habony Árpád gyanús luxus-életvitelét veszi majd górcső alá, hanem a nemzetbiztonsági szempontból nyilván veszélyesebb Simon-ügyet.

mozso.jpg

Természetesen nem akarjuk jelentéktelennek beállítani az MSZP-s politikus gyanúsítását, sőt, annak idején mi is “belekeveredtünk” tanúként az ügybe, ami igenis büdös. De az elmúlt évtizedben minden politikai szereplőt érintő bizottsági “vizsgálat” csak és kizárólag arra volt alkalmas, hogy sajtót kapjon a sárdobálás.

Két iskola áll itt egymással szemben, kérem szépen. A Fidesz azt akarja, hogy a fideszes politikusok többségével működő bizottság “vizsgálódjon”, és tegyen dörgedelmes megállapításokat egy bukott MSZP-politikus ügyében, míg (a nyilván kommunikációs hátrányból induló) bizottsági elnök, az MSZP-s Molnár Zsolt mást mond. Szerinte azért nem támogatható a ténymegállapító vizsgálat indítása, mert továbbra is úgy gondolja, hogy az ügy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az igazságszolgáltatás, a nyomozóhatóságok hatáskörébe tartozik.

Ám ezt a jó vagy rossz, de hangsúlyozottan jogállami normákat követő álláspontot a Fidesz nem támogatta, így jön a boszorkányégetés, bizonyára komoly megállapításokkal, tényszerűséggel és sok sajtóval. Jó szórakozást! Addig is arra kérjük olvasóinkat, hogy idézzenek fel nekünk olyan bűnügyeket, amelyeket egy parlamenti bizottság oldott meg.

Facebook Comments