Amikor “komolyan” megfenyegetem narancsékat – (ne?) tessék reszketni!

Amikor “komolyan” megfenyegetem narancsékat – (ne?) tessék reszketni!

Első blikkre azt gondoltam, nem foglalkozom a témával. Aztán mégis. Képtelen vagyok egy ilyen, irdatlanul gigantikus kreténség mellett csak úgy tovasétálni. 

Történt ugyanis, hogy a tegnapi nap folyamán Áder János, a Magyar Köztársaság Magyarország köztársasági elnöke, tartott egy sajtótájékoztatót: ami önmagában persze nem meglepő.

majcsi.jpg

 

A témája annál inkább.

De nem szeretnék csapongani a gondolataimban, érdemes azt tisztázni, hogy egy normális országban milyen indokkal szokott a gyakorlatilag legprominensebb személy, a sajtó számára “előadással” kedveskedni.

Ilyen lehet egy háború kirobbanása, és annak bejelentése. Egy hatalmas természeti katasztrófa, esetleg egy igen súlyos társadalmi esemény utáni sajnálkozás. Talán egy, az adott ország számára, rendkívül fontos személynek a halála. Esetleg a földönkívüli, intelligens életforma megtalálásának bejelentése.

De nem a Környezet Fenntartható Igazgatóság (WTF?!) megalakulásának világra kürtölése.

De várjunk! Ugye emlékeznek, hogy nem ez volt az első, agyrohasztásra kiválóan alkalmas “sajtótájékoztató”, szeretett narancsos barátainktól?

Emlékszem, kedves volt kollegámmal nem is olyan nagyon régen, egy emberként izgultunk és valamilyen szintén hatalmas bejelentést vártunk, amikor személyesen, (I.) Orbán királyunk tartott egy “rendkívüli” sajtájt. Én az ufók létezésének “jól megmondására” tippeltem, Dávid barátom pedig arra számított, hogy végre megjött “urunknak és parancsolónknak” az esze, végre lemond.

Egy túrót. 

fy.gif

Orbán bejelentette, hogy hazaérkezett a Seuso-kincsegyüttes. Nem hallottak még róla? Szánom-bánom bűnömet, de addig a pillanatig én sem tudtam azt, hogy egyáltalán létezik ilyesmi.

Ennyi.

De jól bejelentette.

Vagy amikor szintén Vikkantyú cimboránk Matolcsy Gyugyuval közösködve, ismét odatette magát, és egy “fantasztikus”, amúgy a politika iránt aktívan érdeklődő ember számára is nehezen értékelhető, komoly mutyifaktort sejtető lépést adott tudtunkra. 

Janikám! 

Ugye nem veszed észre azt, hogy ezzel saját magatokat járatjátok le végképpen nem csak a még értelmesen gondolkodni képes magyar lakosság szemében, hanem az egész univerzum is rajtatok röhög? Persze ezt is megszoktuk, ti pedig biztosan erre bazíroztok. Ti! Ti világ bohócai!

De tudod, drága egyetlen Janóm? Tudod azt, hogy mi lesz?

Nekem ugyanis rohadtul elegem lett.

Ha megint lesz egy hatalmas bejelenteni valótok, akkor véletlenül pont hajat fogok mosni. Vagy éppen bevásárolni fogok. Bármit, csak nem adok hírt az újabb “hatalmas” szenzációról , amely várhatóan még arra is gagyi lesz, hogy leplezze az összes, általatok viselt, hihetetlenül káros “mutyogásotokat”.

Tudom, ez nem egy, mindent alapjaiban megrengető fenyegetés. Sőt. De ez az a rész, ami ENGEM hagy totálisan hidegen. 

 

Tudjátok, kivel és hol szórakozzatok!

Facebook Comments