Hozzá fordult Orbán, amikor ügyvédre volt szüksége

Hozzá fordult Orbán, amikor ügyvédre volt szüksége

Sokat írtunk már a kormányközeli bírákról, ügyészekről, rendőrökről, de mi van akkor, ha jogi védelemre van szüksége a Fidesznek? Kihez fordul Orbán Viktor, ha ügyvédre van szüksége? Íme Dr. Szabó Iván ajánlólevele:

10406661_295572983958247_7665989560326614007_n.jpg

  • Szabó Iván ügyvédi irodájának fő profilja a közszolgáltató cégekben a tulajdonos Állam, illetve Önkormányzatok jogi képviselete – ahogyan ez a honlapján is olvasható.

  • A fideszes pécsi önkormányzat neki köszönheti, hogy 2009-ben kisajátíthatta a Pécsi Vízműveket.

  • A 2010-es választások után ő segítette az állami cégeknél lezajló fideszes hatalomátvételt (részt vett a Magyar Fejlesztési Bank cégfoglaló akciójában, és más nagy állami cégek vezetőcseréjében is)

  • Az ügyvéd jegyzi többek között a Fidesz által létrehozott Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány alapító okiratát

  • Több olyan milliárdos közbeszerzést írt ki, amelyeket sorra a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép nyert el.

  • Ő látta el a BKV-ügy koronatanújának, Balogh Zsoltnak a védelmét is – akiről mint kiderült, csak kitalálta a korrupciós pénzzel tömött nokiás dobozt

A Fidesz ügyvédjét persze az állami megrendelések mellett mással is megjutalmazták. Orbán hűséges csatlósaként kiérdemelte, hogy ő legyen:

– a Szerencsejáték Zrt. felügyelő-bizottságának elnöke
– az Országos Választási Bizottságban a KDNP delegáltja
– a Tettye Forrásház Zrt. igazgatóságának tagja
– a Magyar Víziközmű Szövetség Jogi Bizottságának Társelnöke
– megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét is

Ilyen önéletrajzzal, teljesítménnyel, és kitüntetésekkel nem csoda, hogy Szabó Iván a médiától megkapta a “Fidesz ügyvédje” gúnynevet. Mi pedig csak találgatni tudunk, hogy milyen jutalmak várnak még Szabó Ivánra a jövőben, mert abban sajnos biztosak vagyunk, hogy lesznek még itt cifra dolgok, amikhez szüksége lesz a Fidesznek egy jó ügyvédre.

Facebook Comments