Szakrális lépcső és csillagvillanás – 10 idézet Orbán pszichedelikus utazásáról

Szakrális lépcső és csillagvillanás – 10 idézet Orbán pszichedelikus utazásáról

Ünnepi beszédet általában nem érdemes elemezni: dől a pátosz, puffognak a közhelyek dörögnek a frázisok. Ám a magyar miniszterelnök ebben is szintet lépett. Szakrális lépcső és mágikus energia, főnixpillanat és létparancsolat, ősi tudás, hősvalóság és csillagvillanás: olyan értelmetlen szavakat dobált egymás hátára, amilyeneket eddig csak politikai okkultista körökben volt szokás a szélsőjobb legszélén.

Orbán beszédét összefoglalni, értelmezni, benne akárcsak gondolatokat vagy bármilyen jelentést keresni lehetetlenség (bár azt is tőle tudjuk, hogy a lehetetlen nem tény, csak vélemény) – legalábbis annak, aki nem a Szíriuszról jött, nem 72-szer csavarodik a DNS-e és nincs kis piros pötty a fenekén, mint Matolcsy Györgynek.

Akinek jobb dolga is volt vasárnap délelőtt, annak kigyűjtöttünk 10 idézetet Orbán március 15-ei beszédéből, ami azt igazolja, hogy az egykor éleseszű debattőr végképp lunatikus ködlovaggá vált, és mára elveszítette a kapcsolatát a valósággal.

Persze a jóindulatú értelmezés azt is megengedi, hogy a kormányfő beszédírói durva pszichedelikus szereket fogyasztottak, és Orbánt úgy volt vele, egynek ez is jó lesz.

ovi0315.jpg

Tisztelet a kovácsoknak! (Kép: Facebook/Orbán Viktor)

A forradalom epicentrumában

Most itt állunk, azon a helyszínen, ahonnan szétsugárzott, szerteáradt a mágikus energia, amely felvillanyozta és nagyszerű nemzetté formálta a magyarokat. Ha van szakrális lépcső a magyar történelemben, ez minden bizonnyal az. Miképpen az is bizonyos, hogyha van szakrális momentuma, főnix pillanata a magyar lélek újjászületésének, az a pillanat 1848. március 15-e. Szabadság és a nemzet függetlensége. Ez a magyar élet, ez a magyar történelem páros vezércsillaga. Vérvonal, cél, értelem és mérce. Zsinórmérték.

Különbség és Jóisten

A magyarban az a legértékesebb, ami a többiektől megkülönbözteti. Ha csak annyi volnánk, mint a többiek, mi szükség volna ránk a világon, és milyen hivatkozással kérhetnénk a Jóisten segedelmét ellenfeleinkkel szemben?

Misztikum

Saját szabad magyar világot teremteni. Ez a magyar történelem létparancsolata. Ez az ősi tudás ott él minden magyar ösztönvilágában.

Mi akkor is győzünk, hogyha kikapunk

Ezt a forradalmat már az első napon megnyertük. Hiába verték le, mi győztesnek éreztük, és azóta is győztesnek érezzük magunkat.

Ezotéria

Olyan hősvalóság, olyan csillagvillanás, amelyre felemelt fejjel gondolunk, amíg magyar él a földön.

Ellenségkép

Ha nincs erős nemzeti törvényhozásunk és kormányzatunk, akkor munkánk haszna a spekulánsok, az óriásvállalat-birodalmak, a pénzügyi hatalmak zsebébe, más országokba vándorol.

A törpök már dolgoznak

Ma a mélyben ismét egy erős magyar nemzet kovácsolódik. 

Mindent mi tanítottunk Amerikának

Csoda-e, ha Kossuth és Petőfi népe csak mosolyog, ha bárki oktatni akar bennünket szabadságból és demokráciából?

Írásbeli házi testnevelésből

Európa ma tele van kérdésekkel, Magyarország pedig tele van válaszokkal. Mi pontosan tudjuk, hogy nem az uborka görbülete, hanem az európai ember testtartása jelenti a jövőt.

Vaslogika 

Az összefogás, az igazságba vetett hit és a kitartás vezet győzelemre. Csak az erősek maradnak fent. Mi, magyarok egy nagy korszak küszöbén állunk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez.

 Itt jut eszünkbe Kósa Lajos, aki szerint

Orbán Viktor a magyar politikai mezőny egyik legtehetségesebb alakja, a jövőben is ő lehet a jobboldal kovásza. De táltosnak sokkalta alkalmasabb, mint operatív irányítónak. A magyarság korai évszázadaiban úgy élt, hogy a táltos ideológiát adott, a törzsfő pedig vitte a napi ügyeket. 

Igaz, ezt a nyilatkozatot még 2006-ban tette, alig is tudta megmenteni a bőrét utána. A jobbos kimondóember továbbvitte azonban a gondolatot, szinte látta a jövőt. Orbánról is mondhatta volna, de – akkor még – Gyurcsányról mondta, hogy

Ő egészen biztosan azt hiszi, hogy egyszerre képes sámán és törzsfő lenni. Ha jól látom, most már egyedül járja a tűz körül a táncot. Az összes megmondóember meg döbbenten nézi… 

Hát most a megmondóemberek már Orbánt is döbbenten nézik.

 

Facebook Comments