Orbán avatja a Simicska építette gyaloghidat Baján

Orbán avatja a Simicska építette gyaloghidat Baján

Szokatlanul drágán, 630 millió forintért épített gyalogos és bringás hidat a Közgép és a Strabag alkotta konzorcium. A Petőfi-szigetet a Pandúr-szigettel összekötő átkelőt Orbán Viktor miniszterelnök avatja fel szombaton.

Összesen több mint 2 milliárd forintos uniós forrásból újult meg a bajai Petőfi-sziget és környéke. Új sétányok jöttek létre, épült egy a bajai szennyvíztelepre remek kilátást nyújtó kilátó és a legdrágább elemként egy gyalogos- és kerékpáros híd.

hid.jpg

A sajtóban már szerepelt a hír, hogy az építményre 630 millió forintot fordítottak, s a beruházását a Közgép és a Strabag alkotta konzorcium nyerte el.

Most szombaton Orbán Viktor miniszterelnök részvételével avatják fel a hidat.

Ha Simicska Lajosnak van némi humorérzéke, személyesen is megszemléli az ünnepséget.

Így találkozhatna régi harcostársával, akivel egy ideje azonban háborúban áll, s valószínűleg az egyik utolsó állami beruházás a bajai, melyben az oligarcha cége részt vehetett.

A Csodálatosbaja szerint a híd két támaszú, felsőpályás ívhíd lesz. A szerkezet két végén a pályalemez a hídfőfallal és támfallal körülvett olasz bástyákhoz csatlakozik. A bástyák platformjai közösségi életnek is teret adnak majd, rajtuk kerékpár tárolók és padok kerülnek elhelyezésre. A híd felszerkezetének hossza 72,4 méter lesz. A teljes szerkezet szélessége 7 méter, a korlátok közötti szélessége a hídon 3,5 méteres lesz. 

Orbán és Simicska a tavalyi országgyűlési választások után veszett össze kegyetlenül. Ennek oka lehetett:

  1. Simicska visszaszorítása a gazdaságban,
  2. Simicska kiszorítása a kormányból,
  3. Orbán oroszbarát politikai fordulata,
  4. Orbánnak és Habonynak fájt a foga Simicska médiájára,
  5. a miniszterelnök autokrata politikája,
  6. vagy akár mezőgazdasági nagybirtokok visszaszorítására tett állítólagos kísérlet.

A háború áprilistól februárig fű alatt folyt, bár már nyáron lehetett következtetni rá. Februárban viszont kipattant, amikor fölmondott a Magyar Nemzet és a HírTV teljes vezetősége, mire Simicska legecizte egykori szobattársát. Azóta volt már, hogy ügynökmúlttal vádolta meg, és a birodalom továbbra se állt vissza a harci média szerepébe.

(Kép: csodalatosbaja.eu)

Facebook Comments