Szüret: világélvonal, vudu, tabu, keresztény ország, teljes foglalkoztatás és magyar szenzor

Szüret: világélvonal, vudu, tabu, keresztény ország, teljes foglalkoztatás és magyar szenzor

Eltelt már néhány nap, de még mindig csak hüledezve nézünk, miket is mondott az az ember, akit tavaly harmadszor is megválasztottak a magyarok az ő miniszterelnöküknek. (Illetve nem is a magyarok, hanem azok, akiket ők odaküldtek, de ez most mindegy.)

Orbán teljesen elszállt beszédet tartott a diktatúra éltetéséről a Magyarország Barátai Alapítvány második világtalálkozóján, akiket helyesebb lenne talán a Fidesz barátainak nevezni. Vagy Orbánéinak. Vagy akármi.

ovi.jpg

Íme a 13 legtutibb mondat, ami sokat elárul arról, milyen alternatív univerzumban él az az ember, akit azért fizetünk, hogy a közpénzek elköltését irányítsa.

Gyönyörködjön velünk a legjobbakban!

  1. Mert az a különös észjárás, amely a magyar kultúrát és a magyar tudományt a világ élvonalába repíti, nem áll meg a tudomány és a kultúra határainál, hanem beköltözik a politika és a közélet világába.” 
  2.  „Egy éve Önöktől pedig azt kértem, hogy építsük ki a magyar szenzor fogadóállomásait.”
  3. „Nekünk, magyaroknak jó esélyeink vannak, hogy új utakat, eszközöket és módszereket mutassunk be nemcsak saját magunk, hanem akár az egész világ számára.”
  4. „Európa tétovázik. Mindez talán annak köszönhető, hogy elbizonytalanodott saját identitásával és saját céljaival kapcsolatban. Bizonytalan, hogy ki is ő, és merre kellene tartania, vagy merre tart.”
  5. „Európa változatlanul a multikulturalizmus és a politikai korrektség és hasonló bűvszavak varázsában vívja vitáit, legyengülve a bevándorlás súlyos problémájával szemben.”
  6. „Egy bizonytalan és kiszámíthatatlan világban nekünk, európaiaknak komolyabban kellene vennünk azokat a válaszokat, amelyeket az életösztöneink diktálnak ahelyett, hogy a vudu és tabu világába menekülnénk a saját kérdéseink, a saját életünk kérdései elől.”
  7. „Miként lehetséges, hogy miközben az európai ember szinte többre értékeli a demokráciákat – mi, magyarok is így vagyunk ezzel –, mint a nem demokratikus berendezkedéseket, aközben mégis ma az utóbbiak a sikeresek?”
  8. „A világ ma arról szól, hogy amíg Európa vitatkozik, addig a Kelet dolgozik.”
  9. „Ahhoz, hogy sikeresek legyünk, és biztos és kiszámítható pont maradjunk ebben a bizonytalan és kiszámíthatatlan világban, egyetlen kérdést sem szabad tabuként kezelnünk.”
  10. „Ma már eljutottunk oda, hogy amit Nagy-Britannia miniszterelnöke, az Egyesült Államok elnöke kimondhat, azt most már a magyar emberek is kimondhatják, meghirdethetik például a teljes foglalkoztatás programját.”
  11.  „Nem gondoltuk volna, hogy húsz éven keresztül nem lesz elég akarat és erő véghezvinni azokat a szükséges, hatalmas és mélyreható változásokat, amelyekkel Magyarország a kommunizmus után ismét erős, büszke, keresztény, nyugati és polgári berendezkedésű országgá válhat.”
  12. „Magyarország megóvta a szuverenitását, Magyarország megvédte az igazát Brüsszellel szemben. 
  13. „Az jó hír, hogy 25 évvel a rendszerváltás után végre összhangba kerülhetünk a világ szerencsésebb felével.” 

Ha nem így gondolja, vagy egyszerűen csak nem hisz nekünk, akkor ellenőrizheti: tényleg ezeket mondta.

 

És most már szavazhat is. 

Update: az Egyenlítő blog elemzését a dologról itt találja.

Facebook Comments