Ingyen ivott Vizoviczkinál a fideszes polgármester

Ingyen ivott Vizoviczkinál a fideszes polgármester


Lehet, hogy sehol az uralma alatt lévő kerületben, de Vizoviczki László klubjaiban biztosan nem kellett fizetnie Bús Balázs óbudai polgármesternek. Az adócsalással és vesztegetéssel megvádolt diszkócézár legalábbis ezt állította az Egyenlítő bloghoz eljutott, 2013 júliusi vallomásában.

busb.jpg

A budapesti éjszaka volt császára a jegyzőkönyv szerint az ügyészeknek egyebek mellett arról beszélt, hogy

  1. Bús mellett elődjével, Tarlós Istvánnal és alpolgármestereikkel is jó viszonyban volt.
  2. Pénzről köztük nem esett szó.
  3. Búsnak nem kellett fizetnie Vizoviczkinál, a Hajógyári-szigeten.
  4. Bár amúgy akart.
  5. Körülbelül ötször mulatott ingyen.
  6. A sleppet is ingyen itatta.
  7. Tudomása szerint a kerületben sehol sem fizet a polgármester.

vizovall.JPGA III. kerülethez tartozó Hajógyári-szigeten Vizovickinak 6 megaklubja is volt: a Studio, a Dokk Café, a Pink! klub, a Sláger Palace retrodiszkó, a BedBeach és a Coronita.

Mára viszont mindet bezárták, miután a tulajdonost három éve letartóztatták azzal a gyanúval, hogy rendőri vezetőket vesztegettek meg azért, hogy szórakozóhelyein ne tartsanak ellenőrzést, illetve hogy a konkurensek működését razziákkal lehetetlenítsék el.

Az ügyben az ügyészség 53 vádlottal szemben emelt vádat bűnszervezetben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás (korábbi nevén: adócsalás), valamint hivatali vesztegetés bűntette miatt. Vizovicki akár 20-25 év szabadságvesztést is kaphat.

vizovall2_1.JPG

vizovall3.JPG

Vizoviczki kihallgatásáról a Pesti Srácok a jegyzőkönyvek alapján részletekbe menően írt, a III. kerületi polgármestert érintő részt azonban nem említették a közölt cikksorozatban.

Pedig a jegyzőkönyv szerint a polgármester szerepére külön rákérdezett az ügyész, ami már önmagában azt jelzi, feltételezték, valamilyen szolgáltatást honorált Vizoviczki az ingyen italokkal.

De szó sincs róla, 

nem valaminek a viszonzására, hanem a tisztelet miatt.

Az ügyészek ezt annak kapcsán firtatták, hogy az önkormányzat valamely dolgozójától kaptak-e “jogtalan előnyért cserébe” információt az ellenőrzések várható időpontjáról. Vizovicki elismerte, hogy igen, az önkormányzattól, az ÁNTSZ-től, a munkaügytől és a tűzoltóságtól is, de neveket nem említett, mert ezeket egyik beosztottja intézte.

A 2012 előtti években Vizovicki szerint kb. 40 figyelmeztetést kapott, és a fele meg is valósult, ám szerinte

“a szórakozóhelyek világában ez teljesen normális dolog, minden szórakozóhely valamilyen módon előre értesült az ellenőrzésekről”.

 (Kép: valasz.hu)

Facebook Comments