Az invázió, meg az ágensek – a Nemzet Obelixje eltépte láncait

Az invázió, meg az ágensek – a Nemzet Obelixje eltépte láncait

Kövér László, a Nemzeti Obelix. Obelxiről tudni kell, hogy a francia képregény szerint a gall hős – van, ki e nevet nem ismeri? – kiskorában belezuttyant egy adag csodafőzetbe, mire kihúzták, már késő volt – annyira erős lett, hogy képtelen bánni vele. Nem ismeri fel a határait. 

És a bajusz is egyezik. 

Kövér László szupererős és képtelen bánni vele – most olyan interjút adott az egyik fideszes portálnak (te jó ég, mennyit tartanak fenn a pénzünkön, már megszámolni is belefárad az ember), hogy a szórakozási faktor garantált. Az agymenésben, mint egy rendes képregényben, a segítségére volt a két hajbókoló interjúvoló, igazi lakájmédiás alákérdezési stílussal. Hárman olyat alkottak, hogy alig tudtunk válogatni a szebbnél szebb, abszurdnál is abszurdabb mondatok között. Ingerenciánk támadt a kérdésekből is csemegézni, de azt meghagyjuk az igazi mazochistáknak. 

koverlaszlo_pestisracokhu2.jpg

Az eredeti kép a pestisracok.hu-ról származik

Nézzük sorrendben:

1. A debreceni menekülttábor előtt üres cipőkkel tüntető Szabó Tímea és mindazok, akik a Welcome to Hungary transzparens mögé sorakoznak fel, “nemzetközi ágensek”

“A magyar politikában majd’ száz éve időről időre felütik a fejüket nemzetközileg kiképzett ágensek. Ők egyébként azért éppen Magyarországon dolgoznak, mert itt korlátozzák őket a legkevésbé a nyelvi nehézségek – és ez így volt már Gerő Ernőékkel is, de így volt 1990 után is. Barcelona vagy Belgium, Afganisztán vagy Afrika – mindegy, itt is ott is „helyt állnak”. Magyarországon is tették, teszik, amivel tartóik megbízták őket.”

2. A menekültek “hátsó szándékkal szervezett invázió” keretében érkeznek hozzánk

“Emellett fontos kérdés – valóban –, hogy háborúk és konfliktusok okozta népvándorlásról beszélünk-e, vagy sokkal inkább egy hátsó szándékkal szervezett invázióról? Csak egy ilyen szándékot hadd emeljek ki: e migráció fedésében olyan terroristák jöhetnek be – szinte szabadon – Európába, akik a következő évtizedeket a rettegés korszakává tehetik. Európa történetében a hetvenes években már volt egy időszak, amikor szélsőbaloldali terrorbrigádok próbálták a félelem légkörének kialakításával szétverni Nyugat- és Dél-Európát.”

3. A magyar baloldal önmagát is utálja

“…a baloldal és támogatói egyszer és mindenkorra lelepleződtek. Kiderült róluk, hogy csak addig humanisták, amíg nem magyar emberrel, közösséggel találkoznak. Akkor ugyanis korántsem ennyire befogadóak. Ők mindenkit szeretnek a világon, kivéve a saját fajtájukat. (…) Most először került olyan vitatéma terítékre, ami lerántja a leplet, mellesleg érzékenyen érinti a baloldal törzsszavazóit is. Ők számos olyan kampányban megnyerhetőek voltak, amikor szociális félelemre lehetett építeni. Így sikerült a szavazóbázisukat például a külhoni magyarok ellen hangolni. Most azonban a baloldal a saját bázisa szociális reflexeivel megy szembe, amikor az ő védelmük helyett – a jobboldal iránti dühtől, illetve internacionalista szövetségesei iránti megfelelési vágytól eltelve – a migránsok pártjára áll, ahelyett, hogy ebben a lét–nem lét súlyosságú kérdésben a nemzeti álláspontot osztaná.”

4. A következő választásokra “valakit külföldről idecsöppentenek”

“Nagyon oda kell figyelni, senkit nem szabad leírni. Az MSZP-t vagy Gyurcsány Ferencet sem. Pláne azokat a ma még nem is ismert embereket, akiket esetleg éppen egy másik országban próbálnak felkészíteni, hogy majd sokat látott, nyelveket beszélő príma jelöltekként egy pipettával idecsöppentsenek a magyar politika bibéjére.”

5. A Fidesznek még kétszer négy évre van szüksége – legalább

“Az embereknek szüksége van alternatívára, hiszen vannak, akik mindig az aktuális kormánnyal szemben szavaznak, s ahogy más országokban láthattuk, ha nincs más komoly erő, akkor bohócokra, rocksztárokra, ígérgető milliárdosokra, vagy rendszertagadó szélsőségesekre adják a voksukat. De ebben a pillanatban nem további négy, hanem többször négy évre van szükségünk, hogy a polgári berendezkedés megszilárduljon Magyarországon. Mindaddig a ringben kell maradnunk, amíg egy nyugalmasabb időszakban olyan politikai erők bontakoznak majd ki, amelyek a nemzet iránti felelősséget mint közös kiindulópontot nem tagadják.”

6. Romániát szekus módszerekkel, kívülről manipulálják

“… ebben az elnyomásban a „szeku” jogutódja játszotta és játssza ma is a főszerepet. Biztos pontként ma is rájuk lehet számítani, ha valaki – most éppen – kívülről manipulálni próbálja a román belpolitikát. Ilyen időkben talán érdemes lenne félretenni a magyar közösségen belüli vitákat arról, hogy ki a legerősebb vagy a legjobb pedigrével rendelkező kutya a kenelben. Erdélyben túlzás nélkül ismét önvédelemre kell berendezkedni, s ehhez a legszorosabb – de megegyezésen alapuló – nemzeti egység kell.”

Facebook Comments