Hárommilliót bukott el Hende a hirtelen felindulásán

Hárommilliót bukott el Hende a hirtelen felindulásán

Orbán lecseszte, és dühében azonnal lemondott: ez több mint hárommillió forintjába került Hende Csabának. Az öt év miniszterkedés után távozó Hende háromhavi átlagfizetésére jogosult, plusz egy kis apróra, a ki nem vett szabadsága miatt.

A HM sajtóosztályának tájékoztatása szerint a lelépési pénz bruttó 3.305.700 forint lesz.

Hende azonban kétszer ekkora summát (6 havi fizetést) kapott volna, ha Orbán Viktor meneszti,

de ezt hirtelen felindulásában nem várta meg a politikai pályáját még a Magyar Demokrata Fórumban és az Antall-kormányban kezdő politikus.

A polgári körök szervezésével Orbán bizalmába férkőző Hende a 2015-ben ki nem vett szabadsága pénzbeli megváltására is jogosult, de azt még nem tudták megválaszolni, ez mekkora összeget tesz majd ki.

hendenol.jpgArról egyelőre nincsenek hírek, hogy a politikai pályáját képviselőként folytató politikus milyen esetleges parlamenti tisztséget kaphat. Addig mezei képviselőként csupán 224 ezer forint javadalomhoz juthat.

A volt miniszternek

  1. nem volt szolgálati lakása,
  2. miniszteri fizetése mellett évi 200 ezer forintos cafetériára volt még jogosult,
  3. valamint szolgálati autóra.

Ezeket mind elveszíti. A lelépési pénzéért viszont nem kell aggódnia, mert az Alkotmánybíróság még tavaly megszüntette a 2010-ben életbe léptetett végkielégítési különadót, amely ilyen jelentős teherrel sújtotta az MSZP-kormány távozó tisztségviselőit.

Facebook Comments