Sírva röhögünk a PÖCS-ön

Sírva röhögünk a PÖCS-ön

  • PÖCS;
  • Mindennapos éneklés;
  • Pedagógus-életpálya-modell (ami nincs is);
  • Egyetemek összevonása-szétválasztása politikai alapon;
  • Gimnáziumok leépítése;
  • Utolsók lettünk a PISA-teszten.

Megírtuk már többször, hogy mi történik: leépítik az oktatást, egyre kevesebb a forrás, egyre több az értelmetlen, abszurd szabály

Megírtuk azt is, mi lenne a megoldás, amit nekünk, magyaroknak ilyenkor tennünk kellene:

nem egyénileg háborogni a Facebook-on, hanem utcára vonulni és tömegesen tüntetni a saját országunkért, a saját életünkért, a gyerekeink boldogulásáért.

cz.jpg

Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár

Igazából, már nincs is mit írni. Tóta W megírta a mindennapos éneklést, azon még sírva röhögtünk. Ma már csak sírunk, ahogy az óvodapedagógusok a PÖCS-öt minősítik.

Önök újra megkérdőjelezik az intézményvezető kompetenciáját. Megkérdőjelezik az elhivatott kollégák több évtizedes szakmai munkáját. Olyan pluszmunkát kívánnak, melyre jó érzésű ember, ha nyugodtan akar aludni, csak NEM-et mondhat. Mert Ők, MI vagyunk azok, akik vásárra visszük a bőrünket. Azok a hétköznapi óvodapedagógusok, akikről Önök a legtöbb esetben elfelejtik, hogy mi is pedagógusok vagyunk.

Leírtuk már azt is,

mennyire fontos lenne

  1. az oktatás modernizálása,
  2. a pedagógusok megbecsülése,
  3. hogy a politika kivonuljon az egész rendszerből,
  4. hogy ne miniszterek idióta ötleteinek legyenek a gyerekeink kiszolgáltatva. 

Mindent megoldana, ha a szülők, a tanárok és a gyerekek szépen odavonulnának több tízezren a Parlament elé. Nem kéne háborogni. Nem kéne kiabálni. Csendben nézni egy ideig a Parlamentet. Csak elég sok embert kellene összehozni. 

…és akkor a gyerekeink szövegértése nem lenne a béka segge alatt (konkrétan az utolsó Európában).

Ha meg tudtuk csinálni az internetadó ellen, meg lehet csinálni a mindennapos éneklés, meg az egyéb hülyeségek ellen és egy okosabb jövő mellett. 

Mégis, mindenki kussol, néhányan keserűen röhögnek a Tóta W-féle cikkeken, aztán ezek szépen csendben kivonnak még pár milliót az oktatásból és bevezetik a mindennapos éneklést. De gondolkodni, olvasni, számítógépet használni nem tanulnak meg a gyerekek, helyette a pedagógust majd a szülők értékelik. 

Csak egy mondatot írunk még le, konkrétan egy Tesco-pénztárossal beszélgettünk a múltkor a legújabb kormányzati pótcselekvésről, amikor az szaladt ki a száján:

“Megint nem a gyerekkel foglalkoznak”. 

Nincs többet hozzá tenni. 

Facebook Comments