Ültess uborkafát a királyi várba!

Ültess uborkafát a királyi várba!

Ha az embernek már van csinos focistadionja a kertje végében, birtokai akkorák, hogy ott sosem megy már le a nap, jószága, jobbágyai számosak,

na, akkor mi kell neki?

Mondjuk, kellene még egy sziget valami tengeren, mert az divatos, bankszámla Szingapúrban, mert oda még kevésbé lát el a világ. Ja, kell néhány saját láb, amin meg lehet állni.

A Lövölde téren ilyenkor még azt is megkérdezték, hogy hát a kis faszom nem kellene? De ez még nem a polkorrekt időszak volt, és egy kommunista diktatúra időszaka, amikor még nem tudtuk, hogy így nem beszélünk, ha a mi Kis Vezérünkről van szó.

Ja, egyébként nem kell.

var.jpegA királyi vár, az kell. Azt kinéztük maguknak. Mondjuk, olyan amilyen, de ha pár bugris királynak jó volt, akkor valahogy majd mi is megleszünk benne. A lényeg, hogy tessenek uborkafát ültetni. Hátha mászni szeretnénk.

Első kormányzati ciklusában a Kis Vezér nagy fogása a Sándor-palota lett volna.

Csilivilin felújították, újgazdag rosszízléssel. Egy magas ember, aki ott járt még akkor, amikor éppen a vége felé járt a berendezése a palotának, ma is meséli, hogy a tükrökben csak derékig látta magát, a fogasokhoz le kellett hajolnia. Sokat gondolkozott rajta, ki rendezte ezt így be.

(Csak szólok a szövegértési nehézségekkel küzdőknek, ez nem arról szól, hogy valaki termetre kicsi-e vagy nagy, mert az tökmindegy. Ez arról szól, hogy valaki, aki akkora, amekkora, a saját méretére, saját magának rakta össze a cuccot, a te pénzedből, pupák.)

Oké, akkor nem jött össze, de a fejlődés megállíthatatlan.

A stadionok úgy nőnek ki a földből, mint a gomba eső után. Az eredmények is biztatóak, az U19 már csak 5-1-re kapott ki az aranylábú szlovák labdazsonglőröktől.

Jó, az iskolák lepusztulnak, a szomszéd eresz alá most költözött be a harmadik hajléktalan, az orvosok, ápolók futnak elfele, mert itt nem tudnak megélni, s efféle demagóg összehasonlítások hagyják el a szánkat.

De a fejlődés töretlen. Addig nem nyugszik emberünk, míg meg nem hódítja a királyi várat. Több előnye is van ennek. Például Mészáros gazda és Garancsi tettestárs hozzájuthatnak valami csinos kis megrendeléshez, mert a héten még nem is szakítottak semmit.

Az a húszmilliárdocska, ami meg elmegy rá, na zakson.

Semmi sincs ingyen.

Ma még csak a nagyszerű Rivalda vendéglő esett áldozatul, mert útban volt, aztán az egész karmelita kolostor, holnap már az egész palota, tróntermestül. A Nemzeti Galéria helyén nagyszerű futsalpálya lesz kialakítható, igény esetén. A Széchényi Könyvtár mai területe alkalmas lesz arra, hogy Mészáros gazda EU-pénzből hizlalt malacai végre elfoglalják méltó helyüket.

A koronázási dalmű már készül, korona bekészítve.

Itt jegyzem meg mindazoknak, akik azon szoktak búsongani, hogy a Fidesz lépésről lépésre a Jobbik forgatókönyvéből játszik, hogy Vona Gábor már régen megmondta: a királyság intézménye az, ami ide a legjobb lenne.

Csöndes alattvalónak meg már itt vagyunk mi.

Dési János

(Kép: Népszava)

Facebook Comments