Letöltöttem Kocsis Máté saját alkalmazását

Letöltöttem Kocsis Máté saját alkalmazását

Valójában csak röhögni akartam egy jót. De még erre se volt jó. Egy annyira semmi, szánalmas applikációval terheltem le az Androidot, hogy elmondhatatlan, és inkább csak elképedésre adott okot. (Ezért miután átböngésztem, le is töröltem, nehogy még a telefonomban is valami kárt tegyen)

screenshot_2015-11-07-23-17-40.png

A Play Áruházban megkerestem, és azt kaptam, amire számítottam: 1,2 csillagos értékelést kapott az app a maximálisan adható 5-ből. Leírása szerint „Dr. Kocsis Máté országgyűlési képviselő és VIII. kerület (Józsefváros) polgármesterének személyes alkalmazása.”

screenshot_2015-11-08-21-09-41.png

Valaki árulja el nekem, hogy milyen mértékű sérültség kell ahhoz, hogy a magyar főváros egyik kerületének polgármestere lefejlesztessen magáról egy alkalmazást? Azt megértem, hogyha egy önkormányzat vagy egy párt például ilyen lépést tesz, hiszen a fejlődő kommunikációs eszközökkel fel kell venni a lépést, és ki kell használni azokat az emberek tájékoztatására, összefogására. De egy polgármester, ráadásul a saját nevével fémjelzett appot miért és miből finanszírozva készítettet el? Rákerestem, Orbán Viktornak sincs saját alkalmazása, de még Barack Obamának, Putyinnak se (róluk legfeljebb játékok készültek, például olyan is, amelyikben egymás ellen harcolhatnak), Angela Merkelnek pedig egy, a 2013-as választások miatt fejlesztett alkalmazását találtam meg.

De Kocsis Máté mi a jó életnek csináltat magának egy saját appot?

Részletesen megmutatom, hogy miket tartalmaz ez a program, hátha ezután érthető lesz (talán számomra is):

1. Video

screenshot_2015-11-07-23-04-02.png

Ebben a menüpontban a józsefvárosi polgármester beszédeit tekinthetjük meg. Már amennyiben nagyon szeretnénk. A videók között ilyenek találhatók: „működik a segély helyett munka elve”, „Józsefváros is megszabadult az adósságterhektől”, „Az első szó a köszöneté”, „Erős közösséget és várost építünk”,  „’56 megemlékezés” (tényleg így, nem ’56-os), „Karácsonyi hangulatban”. Nem fokozom tovább.

2. Hírek

screenshot_2015-11-08-20-47-13.png

Kocsis Mátéval, a Fidesszel, a miniszterelnökkel és elvétve a 8. kerülettel kapcsolatos legfontosabb információkat tehetjük itt magunkévá. Első helyen természetesen az Ungár Klárával szembeni „igazságtétel” történetét olvashajuk. Ha akarjuk.

3. Facebook

screenshot_2015-11-08-20-47-10.png

Mert ugyebár a legnagyobb közösségi oldal fontos szerepet játszik Kocsis Máté (és vehemens felesége) életében, ezt az előbb említett sztorival kapcsolatban nem nagyon kell részletezni.

4. Séta

screenshot_2015-11-08-20-47-05.png

Ez lehetne az egyetlen hasznos része az alkalmazásnak, mert Józsefváros fontosabb pontjairól (például a Béke Emlékműről, a Füvészkertről, a Királyi Palotáról, a Keleti pályaudvarról, az Országos Traumatológiai Intézetről vagy a Zsinagógáról) tudhatunk meg többet, és mindegyikhez egy-egy képet is odabiggyesztett egy jól fizetett programozó a 3-4 mondatos leírások mellett. Ezt persze egy nem túl bonyolult Google-kereséssel mi magunk is meg tudjuk oldani.

5. Fotó

screenshot_2015-11-08-20-47-00.png

Nagyon nehéz volt megállni, hogy ide ne töltsek fel egy olyan fotót, amellyel aktívan „segíthetem Kocsis Máté munkáját”. Én viszont most buzdítanék rá mindenkit, aki megteheti, hogy töltse le okostelefonjára, tabletjére Kocsis Máté alkalmazását, és töltsön fel egy olyan fotót, ami segíti Máté munkáját! Hiszen ha már van egy ilyen remek lehetőség, hogy így is üzenjünk neki, tegyük meg!

Mire alaposabban átnéztem a funkciókat, addigra sem jöttem rá, hogy ez mire is volt jó. Legfeljebb annyit tudok változatlanul is elképzelni, hogy egy nárcisztikus, beteg személyiség magamutogatása ez is, és valaminek a bizonyítása. De hogy minek, azt tőle kéne megtudni.

Reméljük, hogy az a 2 millió forint, amit Ungár Klárától sikerülhet elnyerészkednie, elég lesz eme remek alkalmazás elkészítésének megtérítésére.

Végezetül néhány felhasználói értékelés:

U.i.: Kedves dr. Kocsis Máté! Az Ön neve által fémjelzett applikáció hibás, Android operációs rendszerrel futó okostelefonomon nem fordul el, amikor oldalra fordítom a kijelzőt, így nem tudom a videók címeit végigolvasni. Reméljük, hamar orvosolják ezt a hibát.

Üdvözlettel!

UPDATE: iOS-re is elérhető, szintén ingyenesen.

Facebook Comments