Az MTI is elismeri, hogy a Fidesz szélsőjobboldali

Az MTI is elismeri, hogy a Fidesz szélsőjobboldali

Már régóta mondjuk, hogy a Fidesz az új Miép: a magyar hazugság és halál pártja. Virtigli szélsőjobboldali.

Most indirekt módon ezt az MTI (az Orbán-kormány házi propagandistája, a Fidesz pártmédiája) is alátámasztotta azzal, hogy átminősített egy valódi szélsőjobber pártot. A 444 szerint az MTI-ben többet nem lehet szélsőjobboldalinak nevezni a Le Pen-féle Nemzeti Frontot.

marine-lepen.jpgEllentmondásnak tűnthet, hogy azt állítjuk, az MTI azzal ismeri el, hogy a Fidesz szélsőjobboldali, hogy nem nevez annak egy másik pártot. De az összefüggés egyszerű.

Ha ugyanis ugyanazt mondják, akkor ugyanazt gondolják és teszik, tehák ugyanazok, és ami ugyanaz, azt ugyanúgy kell nevezni.

  1. Ha a National Front szélsőjobboldali, akkor mindenki szélsőjobboldali, aki ugyanúgy vélekedik a világról.
  2. Ha pedig Le Penék pártja nem szélsőjobboldali, akkor az sem az, aki ugyanazt a retorikát használja ugyanazokra a gondolatokra.

Tehát vagy a Fidesz is szélsőjobboldali, vagy pedig a Nemzeti Front sem az. 

Pedig Le Pen pártja semmit nem változott; olyan mint egy francia Miép:

  1. idegengyűlölet,
  2. összeesküvés-elméletek,
  3. euroszkepticizmus,
  4. a pénzpiacok gyűlölete,
  5. szociális demagógia,
  6. nacionalizmus,
  7. erkölcsi kollektivizmus.

Mennyiben különbözik ettől a Fidesz? Mostanra mindenben fölzárkózott ide, ugyanazt mondják, sőt

  1. szimbolikus antiszemitizmusban (lásd még: Hóman-szobor)
  2. és vallási bigottságban (a NF laicista)

be is előz. Ha az MTI következetes volna (és egy kicsit is független), akkor ezek után nyilván

a Fideszt és Orbánt is szélsőjobboldalinak kellett volna neveznie,

pláne miután néhány hete a magyar miniszterelnök közvetve az európai muszlimok deportálására tett javaslatot. De mivel ezt nem tehették (nem sokáig volna állásuk), úgy döntöttek, hogy inkább senkit nem neveznek annak.

hungarian-prime-minister.jpgMilyen is volna már, hogy Orbán házi propagandistái sértő minősítésekkel illetnék a jövőbeli szövetségeseket? Hiszen a bámulatos véleményazonosság szoros barátságot szülhet. A Fidesz és a Nemzeti Front közötti kapcsolatnak ezek az első jelei, a szintén szélsőjobboldali osztrák Szabadságpárttal azonban a Fidesz elnöke maga kereste a személyes találkozót, mert az elnököt a jövő emberének tartja.

Be is rágtak az osztrák néppártiak, a moderált jobboldal. És mivel a német néppártiakkal, a CDU-s Merkelékkel se ápol remek viszonyt, egyenes az út a szélsőjobboldalra. 

Csak azt nem értjük, miért nem ismeri be? Miért sérti, ha annak nevezik, ami? (A Jobbikot is sértette, és a nagy cukiskodás közepette mára már nem okvetlenül áll jobbra a Fidesztől.)

Most mondhatnánk, hogy a krumplileves legyen krumplileves. De Kádár helyett inkább Lincolnt idéznénk: attól, hogy a kutya farkát lábnak hívjuk, még nem lesz láb. Vagy ha mégis láb lesz, akkor a lábat is át kell nevezni.

Ha Le Pen egyszerűen jobboldali, akkor Merkelre milyen nevet fog majd aggatni Orbán szócsöve?

Figyeljék csak meg, lesz még a CDU-ból balliberális a magyar kormánypropagandában.

Facebook Comments