Habony furgonjára nem kötnek biztosítást, Orbánéra igen

Habony furgonjára nem kötnek biztosítást, Orbánéra igen

Egy közbeszerezési felhívásból kiderül, hogy 616 személyautóra, 15 tehergépjárműre és egy buszra kötne cascobiztosítást a központosított közbeszerzéseket intéző kormányzati szerv. Az ajánlati felhívás furcsasága, hogy a folyton titkolózó kormány szerve nyilvánossá tette a minisztériumok által használt járművek rendszámait. 

Emlékeznek még arra, hogy Habony Árpád egy olyan VW Multivannal követett el közlekedési szabálysértéseket, amilyennel a legtöbb kormányzati nagykutya közlekedik?

haav.jpgAkkor mindenki tagadta, hogy a jármű állami fenntartású volna, de az Index cikkében leszögezték, ha véletlenül fedett autó volna Habony járműve, akkor nyugodtan hazudhatnak is az illetékesek arról, hogy a használatukban áll-e a jármű.

Most a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság egy ajánlati felhívást jelentetett meg a honlapján, amelyben csaknem 400 milliós keretösszegből akar cascót kötni az általuk üzemeltetett járművekre. A központi közbeszerzéseket intéző kormányzati szervről azt kell tudni, hogy a külügyi és a honvédelmi tárca kivételével valamennyi tárca járműveit ők üzemeltetik.

A felhívás furcsasága, hogy egy exceltáblázatban (xls) közzétették annak a 616 személyautónak a rendszámát, amelyeket a miniszterek és alacsonyabb beosztású káderek használnak.

Az a jármű nincs a listán, amivel Habony szabályokat szegett, de például az azért kiderül, hogy Szijjártó Péter és Simicskó tárcáját nem számítva 17 autó jogosult megkülönböztető jelzés használatára.

  1. Ezek között 9 VW Multivan busz is található, jó eséllyel az is, amit Orbán Viktor miniszterelnök használ.
  2. Ezenkívül 5 Skoda Superb, két A6-os Audi, illetve egy Nissan Pathfinder használhat még kék villogót. 

A táblázatból kiderül, hogy igen vegyes a kormányzati gépjárműpark: akad még 2005-ben vásárolt Audi éppúgy, mint tavalyi beszerzésű Superb, vagy éppen VW Multivan. Ezen a linken (xls) böngészhet a kormányzati járművek között. 

(Kép: nol.hu)

Facebook Comments