A kormány szerint a migránsok azok olyanok, hogy lezárt útvonalon is tudnak közlekedni

A kormány szerint a migránsok azok olyanok, hogy lezárt útvonalon is tudnak közlekedni

orb.jpgEnnél nagyobb migránsügyi kamut még nem látott a héten.

Illetve de, egyet azért igen, amikor Kovács kormányszóvivő azt hazudta, Orbán miniszterelnök megvétózott valamit a hétfői EU-csúcson. Persze gyorsan kiderült, hogy szó sem volt vétóról, Merkelig bezárólag mindenki cáfolta, ezért előálltak gyorsan egy másik erős állítással. Személyesen Orbán szájából hangzott el az ET-ülés után, hogy 

a nyugat-balkáni útvonalat mostantól lezártuk.

Már a menekültútvonalat. Ez az, ami Magyarországon is keresztül vezet. Ugyanezt tartalmazza az ET statmentje is.

A nyugat-balkáni útvonalon az irreguláris migránsok áramlása mostanra megszűnt.

Ez amúgy kétségtelenül igaz. Kedd hajnal óta egyetlen migráns sem lépett be Szerbiába, és Szerbiából sem lépett át Horvátországba, valamint Macedóniából is hétfőn indult el az utolsó vonat Szerbia felé menekültekkel.

Most ott tartunk tehát, hogy

  • Magyarország tavaly ősz óta nem része a nyugat-balkáni menekültútvonalnak (ezt maga Orbán miniszterelnök deklarálta még októberben)
  • a nyugat-balkáni útvonalat lezárták (ezt Orbán és az ET-statement is deklarálta)
  • az útvonal ténylegesen is lezárult.

Mi se természetesebb, hogy ezek után egész Magyarországra migrációs válsághelyzetet kell hirdetni. A hivatalos indoklás szerint szerint azért, mert nem tudni, hogyan reagálnak a menekültek az útvonal lezárására. Mit zavarja őket, hogy ilyen alapon Ecuador, meg Nyugat-Texas is válsághelyzetet hirdethetne.

Az egész országra meg nyilvánvalóan azért kell kiterjeszteni, mert Nógrádban például a beáramló szlovákokat kell megállítani, Vasban meg az egyre özönlő osztrákoknak gátat szabni.

Nemhogy helyzet nincs, hanem éppenhogy ellenkező helyzet van. De a már-már lecsengő morális pánikot fenn kell tartani. Tehát minden adott a szükségállapothoz.

Ez azért még nem a terrorveszélyre hivatkozó rendkívüli állapot, szerencsére azt egyetlen ellenzéki képviselő sem volt hajlandó támogatni. Ha már lehetőség volna rá, a kormány minden bizonnyal bevezetné, és akkor be lehetne zárni minden olyan felületet, amelyik le meri írni, hogy

Habony

vagy hogy

Matolcsy

meg hogy 

kuvasz.

Facebook Comments