Krumplis pizza – NOOORMÁÁLIS?

Krumplis pizza – NOOORMÁÁLIS?

Nem, nem normális, de éppen ez benne a jó.

Nemrég az Indexen megjelent egy cikk az IGEN pizzériáról. Azért keltette fel az én érdeklődésemet is (mint aznap rengeteg Index-olvasóét), mert ez az egyetlen hely Budapesten, ahol hagyományos nápolyi pizzát ehetünk. Márpedig olyat, amiért máskor is kifogást fogunk keresni, hogy “arra van valami dolgunk, akkor már beugorhatnánk egy szeletre”… És be fogunk ugrani, újra meg újra, sorban állás és várakozás ide vagy oda.

1237573_445540328984184_2792320206904240488_n.jpg

Ez még nem a krumplis változat (kép: IGEN – Facebook)

Igazából nem akarok még egy olyan cikket írni az apró pizzázóról, ami arról szól, mennyire istenkirály minden, ami ott készül (erre ott van az Indexes írás). Kifejezetten az egyik specialitásukat szeretném kicsit közelebb hozni hozzátok: a krumplis pizzát.

20160417_124552.jpg

Na ez már az! (George Clooney-s pizzásdobozban)

Elsőre nem is mertem kipróbálni, gondolván: te jó ég, ez hogy hangzik, mennyire bizarr már, hogy jut valakinek eszébe KRUMPLIT rakni PIZZÁRA? Alapból elképzelni se tudtam, hogy 1,5-2 perc alatt bármilyen burgonya is képes lenne megsülni annyira, hogy ne nyersen rágcsáljuk a tészta tetején. Belátom, féltem megkóstolni azok után, hogy már túl voltam az alapváltozatok tesztelésén (Margherita és Marinara), nem akartam volna csalódni.

És nem! Nemhogy nem volt rossz, hanem azóta is áldom a konstrukció megalkotójának nevét. Mivel a krumpliszeleteket kb. 1 mm vékonyra szeletelik feltétként, így pont van annyi idejük, hogy a szélük ropogósra sülhessen, de a belsejük felé haladva néhol szinte nyersek maradjanak. És ettől lett olyan izgalmas számomra! Néhol mintha friss, ropogós csipszbe haraptam volna, néhol pedig puhán omlott szét a számban.

20160417_124556_001.jpg

A pizzára a krumplikarikákon kívül csak egy kevés maldon só (olyan tengeri só, ami az ételre szórva azonnal elolvad), olívaolaj és friss rozmaring (közvetlenül a sütés után) kerül, amitől az élmény csak tovább fokozódik. Olyan egységes ízélményt ad ez a furcsának tűnő étek, hogy akárhányszor csak lehet, megint meg akarjuk tapasztalni. Én legalább is így jártam.

Próbáljátok ki ti is az IGEN pizzát, Facebook-oldalukon meg tudjátok nézni az aktuális étlapjukat is, amelyen a krumplis egy állandó darab, tehát bármikor megkóstolhatjátok. Nem fogtok utána más pizzára vágyni, csak az eredeti, nápolyi verzióra.

Facebook Comments