Bahreinezés: dinasztiaépítés középhaladóknak

Bahreinezés: dinasztiaépítés középhaladóknak

bah.jpg

Majdnem olyan ez, mint a dubajozás, csak nem a testünket használjuk, hanem a befolyásunkat. Apu, vedd meg nekem a várost!

Megszületett Orbán Viktor első unokája

próbáltunk hiteles forrásból tájékozódni Orbán Ráhel bahreini útjáról, de a közszolgálati média weboldalán csak ezt az egy hírt találtuk a First Daughterről.

  • A Vajna-birodalom TV2-jénél még ennyi sincs az archívumban.
  • Habonyi vizekre evezve sem lettünk okosabbak:
  • Magyar Idők, 888, Pesti Srácok, Ripost, Faktor – sehol, semmi. Magyar Hírlap – nuku. Gondola, Heti Válasz – semmi, semmi.
  • Utolsó reményünk a Magyar Távirati Iroda – de csalatkoznunk kell. Semmi, semmi, semmi. Ez meg sem történt.

Marad hát a baherini – híresen hazug – hivatalos tájékoztatás, ami persze úgy hülyeség, ahogy van. Orbán Viktor, vagy Lévai Anikó tárgyalt a miniszterrel? Dehogy! Szavát se hisszük a szövegnek. Csak hát az a kép, csak az ne volna. Orbán Ráhel, Tiborcz István, no meg a miniszter és a magyar konzul mosolyával. Csak azt tudnánk feledni.

Azt a magánmosolyt.

Mert persze, hogy magánút volt, magánzsebből fizetve.

A viszonzás is magánzsebbe megy.

A köznek ehhez nincs köze. Ahogy a közvilágításhoz, a kastélyokhoz és éttermekhez sincs. Magánutak – amelyeken a közpénz jelleget veszít.

Annyi mindent lehetne most felhozni az ibizai bulibárótól, Voldemorton át a gázkonvektor-kovácsig, hogy még a net is túlcsordulna. Fölösleges, mert fel lett ez mind sorolva már. Rengetegszer.

És ami nem változik: a hülyének nézés.

Magánút? Az.

Miniszteri protokoll fotóval? Araboknál így szokás.

Nem a szentírást lapozgatják ezek buzgón, hanem

a Dinasztiépítés középhaladóknak című könyvet.

Ezek akkor mondják, hogy vallás – értsd: kereszténység – kell nekünk, amikor igazából arra gondolnak, hogy rendőrre lenne szükség.

Hát most szerintünk is rendőrre lenne szükség.

ashwood

Facebook Comments