Nem keresztényvédő államtitkárság kell ide, hanem pszichiátria

Nem keresztényvédő államtitkárság kell ide, hanem pszichiátria

fpm.jpg

Keresztényüldözés elleni államtitkárságot hoz létre a kormány. Azt.  Pedig nem államtitkárság kell ide, hanem újra nyitni a pszichiátriát.

Önálló kormányzati szervezeti egység, azaz helyettes államtitkárság jön létre a keresztényüldözés ellen az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Így szól a nyaloncmédia híre. Még azt is tudják, hogy majdnem egymilliárd forintot költünk majd arra, hogy a kormány a „világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségeket segítse”. Igen szép kezdeményezés. S miért van erre szükség? Az újság(?) szerint azért, mert:

Európában is keresztényekre támadtak az utóbbi időszakban.

Mindenek előtt tisztázzuk: a világ számos pontján ér konkrét támadás, terroristák által elkövetett merénylet keresztény csoportokat kifejezetten a vallásuk miatt.

  • Szíriában lényegében minden fegyveres csoport – kivéve az Aszad-rezsim hadseregét – kedvét leli a keresztények üldözésében, irtásában.
  • De hasonló – ha nem is ennyire durva – a helyzet Libanonban is, és a Távol-Kelet számos államában.

Nincs kibúvó, nincs egyrészt, másrészt – az ott élők valóban brutális vallási üldözésnek vannak kitéve. Ezen azonban egymilliárd forint aligha változtat.

Európában azonban nincs keresztényüldözés

– bármennyire is szívesen látná ezt a kormány. Sőt, ha már nagyon meg akarjuk kaparni a dolgot, sokkal inkább az iszlám vallásúak hitéletét igyekeznek korlátozni – elég a burka-vitára vagy egy imahely létesítése körüli hercehurcára gondolni.

És ugyan miféle megtámadott és üldözött keresztényeket akarnak támogatni Európában?

A válasz egyszerű: semmilyeneket. Egymilliárd forint nagyjából az államtitkárság működtetésének költségeit fedezi – nem akarnak ezek senkin segíteni.

(Talán rémlik még az ezer egyiptomi fantomkeresztény meséje.)

Ez az újabb pót-, pontosabban látszatcselekvés is a kvóta-népszavazási kampány szerves része. Bántják a keresztényt, gyere, és állítsd meg egy x-el! Mert Magyarország a kereszténység utolsó bástyája, a keresztény Európa védelmezője! (A „keresztény” az új „polgár” – hívószó, matrica, amivel minden elfedhető.)

Annyira keresztények ezek, mint Oszama bin Laden.

Azt ismerik, hogy:

Ha megdobnak kővel…,

… tartsd oda a másik orcádat,

szeresd felebarátaid…?

A mennyek országáról pedig rég lemondtak, inkább a harács és a vagyon e földi pokolban, minthogy a tű fokával próbálkozzanak.

Magyarország pedig épp annyira keresztény, amennyire polgári volt. E tárgykörben inkább elfogadjuk Várszegi Asztrik álláspontját, mint ezekét:

A keresztény Európa, keresztény Magyarország utópia, ábránd. Akik az ellenkezőjét hangoztatják, őszintén feltehetnék a kérdést: tényleg a kereszténységünket védelmezzük? Nem inkább a jólétünket, a kényelmünket és a biztonságunkat féltjük?

De mindegy, mint mond egy főpap, nem hallgatnak ezek senkire. A pápára se. Mert nekik még a pápa se elég keresztény.

ashwood

Facebook Comments