Kóka az árnyékába se érhetne LuxusTóninak

Kóka az árnyékába se érhetne LuxusTóninak

Tóni nem az a spúr fajta, na. Szereti a luxust és van ízlése is hozzá. Tóninak James Bond volt a jele az oviban, és úgy gondolja, hogy korlátlanul szórhatja az adófizetők pénzét bármire. Tóni már csak ilyen.

Vannak neki gyengeségei. Elcsábul könnyen.

 

rog_1.jpeg

A nyolcvanas években ment egy film, „Főhivatal – INC” volt a címe, annak az elnök-vezérigazgatója mondta a beosztottaknak: „Ha én nem lövethetek le valakit, akkor mit jelent az a szó, hogy hatalom?” Tóni is így van vele. Ha ő nem szállhat fel helikopterre és repülhet celebesküvőre a kedves családjával együtt, alhat utána a kastélyszálló elnöki lakosztályában, akkor ki más?

 

Pedig a helikopterezés csak a jéghegy csúcsa.

 

(Elverte érte az egyhavi fizetését. A politikus családjának olyan helikopteres kalandban volt része: óránként negyedmillió forintba kerül az a luxusgép, amellyel repültek. De attól tartunk, maradt még ott bőven. Csak a negyedét engedte volna meg magának Kóka annak idején. A Fidesz által felhergelt tömegek úgy húzták volna a lámpavasra, mint a pinty.)

rogan_helikopter_bors.jpg

Fotó: Bors

 

Tóni – titkon – villantani akar.

Nyilván, szándékosan nem akarná maga ellen hergelni a népet. Nem lehet annyira hülye, vagy ennyire cinikus. Hogy a helikopterből a luxusmercibe száll. És még kép is készül róla, Magyarország egyik legnagyobb példányszámban eladott bulvárlapjába. 

Tóni a luxusjobboldal elitje, non plus ultrája, Fedák Sárija. Tóni a szupersztár. Vagyis: annak akar látszani. Tóni most van a csúcson. Megengedheti magának, hogy a kedves olvasó pénzéből (hiszen, mi fizetjük), vagy  bárkinek a pénzéből helikopterezzen egyet.

 

Aurélióval jobban jártunk. Valljuk be.

 

  • Tóni sose találkozott Vizoviczki Lászlóval és alvilági ügyeihez sincs köze.
  • Tóni soha, sehol nem találkozott Portik Tamással, se házibulin, se máshol. És nem fogadott el 10 millió kenőpénzt. Tudjuk jól. Aki mást állít, azt Tóni a sajtósán keresztül megfenyegeti. Mi sem állítunk hát mást.
  • Azt is tudjuk jól, hogy a szakonyfalusi ingatlanokat, akár a balatonlellei ingatlant más neve alatt se vásárolta magának. Eszibe se jutott ilyen.
  • A pasa parki ingatlanok, egybenyitva, amikor csak „elfelejtette”, hogy nem 51, hanem 100 százalékban birtokolja őket, az meg ugye, smafu. Apró hiba. Megbocsájtható gyengeség, mint az is, hogy Tóni szeret a táj fölébe szállni a helikopterrel.

Ilyen dolgok, hogy 184,53 négyzetméteres, nappali+ étkezős, három hálószobás, három fürdőszobás, télikertes lakás, amihez 94,64 négyzetméter tetőkert is tartozik. Apróság az egész.

De még nejének is van egy, Puskás András nejével közös 140,81 négyzetméteres lakása, amiből 48 százalék, 67,5 négyzetméter az övé, amit összenyitottak Rogán lakásával. A másfél lakás + a tetőkert együtt körülbelül 150 millió forintba kerülhetett a 444 számításai szerint.

Tóni a parlamenti vagyonnyilatkozatában 59,2 millió forintos hiteltartozásról írt. A lakást 2009-ben vette, akkor még csak havi nettó 432 ezer forintot keresett – a következő évben már havi nettó 800-at, most meg már nettó egymillió fölött van a fizetése.

Tóni szereti magát körülvenni minőséggel. Hát ki nem, igaz?

Egy a Mozgó világban megjelent 2011-es interjúban azt mondta, se a negyvenhatos, se a negyvennyolcas ing nem jó rá, így csináltatni szokott magának. Az elsők között elkészült ingeken még a monogramja is rajta volt, bár ez szerinte csak a varró buzgalmának volt köszönhető. Készült már róla kép Dolce & Gabbana farmerban, és van egy elegáns karórája is, amelyről ugyanakkor nem árulta el, hogy milyen típusú, pedig az Index is rákérdezett. Helyette csak annyit mondott, hogy nem hajlandó törődni Bajnai Gordon negatív kampányával.

Tóni megteheti, hogy egy hányaveti mondattal lesöpri a kellemetlenkedő újságírókat. Mit tudnak azok az órákról egyáltalán?!

Louis Vuitton táskája szintén sok figyelmet kapott. A táskát a saját bevallása szerint még 2009-ben vette, az árára azonban később már nem emlékezett. A divatmárka internetes boltjában 1840 dollárba, nagyjából 420 ezer forintba kerül egy ilyen táska, de másolatokat, használt darabokat az interneten jóval olcsóbban is lehet venni.

Ő biztos nem vett másolatot, vagy használtat. Ne hülyéskedjünk már.

Tóni szerette ezt a táskát, jó volt szagolni, tapintani, titkon sokat simogatta. Gyakran járt ezzel a táskával, így több kép is készült róla, ezekből pedig őt kifigurázó karikatúrák is készültek. Emiatt 2013-ban elárverezte és mint igazi felelős politikus, a befolyt 1,1 millió forintot egy nehéz helyzetben lévő belvárosi asszonynak adta.

Milyen gáláns!

 

Tóni nem fukar típus, na. Szereti a finom ízeket is. A foci Eb alatt Bordeaux-ben, Gordon Ramsay angol sztárszakács Le Pressoir d’Argent nevű, a Grand Hotel de Bordeaux épületében működő éttermébe ültek be. A homárlevesért.  Ez Bordeaux legdrágább, Michelin-csillagos étterme, az újgazdagok különösen kedvelik. Még mi is írtunk róla egy kedves történetet anno. 

Nem folytatjuk, pedig lehetne még. Az esküvő a Bazilikában, a lagzi a Magyar Tudományos Akadémia épületében. A kaliforniai nászút. A több százezer forintos festmények Cilinek. A közös főzések a Nobuban, Andy Vajnával.

Még csak egy mondatot engedjenek meg még nekünk, a csodálatunk jeléül e nemes férfiú előtt:

Rogán Antal sosem dolgozott a magánszférában.

Facebook Comments