Az Origóról kiderült, hogy hazudott

Az Origóról kiderült, hogy hazudott

Ennél jobb bizonyíték nem kell, hogy mi vár ránk, ha a tévesen médiának nevezett kormánypropaganda midenhol átveszi az uramat. Hazudtak már, elhallgattak, téves információkat közöltek, de az egyik, zászlóshajó, a szebb napokat megélt Origo most szintet lépett:

kitalált eseményről közölt hírt.

jobbor.jpg(Kép: Commentcom)

A legtermészetesebb persze, hogy nem volt botrány, pláne nem antifasiszták csinálták, de még különösebb, hogy mindezt a rendezvény kezdete előtt írták.

  • Tehát jobbik esetben is előre megírt cikket élesítettek vagy ellenőrizetlen hírt a tettek ki.
  • A rosszabbik eset az, hogy egyszerűen hazudtak.

Az olvasóknak általában úgy sincs lehetőségük ellenőrizni a tényeket: nem voltak ott a Jobbik rendezvényén, és nem is volna életszerűtlen egy kis lökdösődés. Az Origo azzal a bizalommal élet vissza, amivel az olvasók a sajtó felé fordulnak: ti. hogy helyettük részt vesznek az eseményeken, időt kímélnek nekik, és beszámolnak róla.

Az Origóról kiderült, hogy hazudott,

ezt a C:C, a 444 és az ATV is elég meggyőzően a bizonyította. Tudatosságra és előre egyeztetettségre utal, hogy az a fiktív hír már 10 perccel a megjelenése után – de még mindig az esemény kezdete előtt – megjelent G. Fodor propaganda- és szennylapjában, aminek amúgy sincs különös érzéke a valósággal megegyező események közléséhez.

Az is egy életszerű verzió, hogy az Origo nem hazudott, hanem csak megelőzte a korát:

előre tudott egy készülő botrányról, és már előkészítette annak publikálását.

Erre utal például a 444:

valóban felbukkant egy 30-40 fős társaság a Jobbik Corvin közi megemlékezésén, akiket viszont a rendőrök elküldtek és akik végül távoztak is a helyszínről, bármiféle atrocitás nélkül a rendezvény elkezdése előtt.

Ha ez így van, akkor 

  • a botrányt tervezték és szervezték
  • az Origo meg nyilván a szervezőktől tudott róla.

Csak a rendőröket elfelejtették beavatni a tervbe.

Facebook Comments