Pukli István beesett a pad alá

Pukli István beesett a pad alá

pi.jpg

Szeptember elején még az mondta:

megpróbálom még egyszer. Különben is, a puding próbája az evés: nézzük meg, igaz-e, amit vélelmezünk az igazgatói kinevezések körüli kormányzati eljárásról.

Most meg ezt:

Határozottan kijelentem, hogy nem leszek államtitkár, nem vett meg az állam, bár voltak olyan események, amelyek félreérthetők voltak ebből a szempontból.

Micsoda váratlan fordulat!

Sőt, még igazgató sem marad: a Narancs szerint a Teleki jelenlegi igazgatója bejelentette, hogy nem kívánja folytatni az igazgatói munkát, nem szeretne második ciklust (Pukli első ciklusa jövőre lejár), mert „nem változott semmi”. Így jövőre, július 31-ével beadja a felmondását, és el is megy az iskolából.

Úgy néz ki,

két szék között a pad alá esett:

hiába tett hűségesküt az Orbán-rezsimnek, nemhogy kormányzati szerepet nem kap, de igazgató se maradhat.

Pedig bő hónapja még ilyeneket mondott:

Én 2010-ben és 2014-ben Orbán Viktorra és pártjára szavaztam

Nem az Orbán-rezsim eltakarítása a cél, csupán az, hogy vegyék észre, és javítsák ki a hibákat.

De ezek után se kellett nekik. Mintha elfelejtette volna, hogy az árulást szeretik, nem az árulót. Miután sikeresen likvidálta magát a Tanítanék mozgalomból, nem volt már hátországa, nem volt már népvezér, nem kellett tartani tőle. És aki mögött nincs erő, az nem kell az Orbán-rezsimnek,

Pukli az Ifjó Szocialistáknál, meg az MSZP-ben kezdte, Papcsák embereként, a Fidesz kegyeltjeként – és mint maga deklarálta – szavazójaként folytatta. Onnan lett a pedagógustüntetések arca, szóvivője, részben vezére, utóbb árulója.

Ideje visszatérni a politikába. De

sehonnan nem kapott elfogadható ajánlatot.

Se a szociktól, se a Jobbiktól, ez világos:

Egy dolgot nem szeretnék, hogy ebben az országban baloldali fordulat legyen. Ezek az emberek mind leszerepeltek. Nem lehet alternatíva a jelenlegi baloldal az ország irányítására, és ugyanezt gondolom a szélsőjobboldalról is.

És mivel a Fidesztől se, hát most már azt mondja:

amúgy sem az Orbán-kormányban kell gondolkodni, nem ők a jövő.

Nem a Fidesz a jövő, de nem szeretne se baloldalt, se Jobbikot. Hát akkor mit szeretne? Egy új konzervatív pártot. Mert arra biztosan tömegigény mutatkozik. Biztos az a jövő.

Pukli István most nagyon csalódott lehet. Megpróbálta eladni magát, de senkinek nem kellett.

Facebook Comments