Orbán bekerült a nemzetközi bűnözői körökbe

Orbán bekerült a nemzetközi bűnözői körökbe

A hét közepén derült ki, hogy Orbán Viktor közvetlen szomszédja egy nemzetközileg körözött bűnöző Ghaith Pharaon, aki üzletelt Orbán Viktor családtagjával és a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal. A DK most feldobta a sztorit FBI-nak is. 

pharaon.jpeg

“Ghaith Rashad Pharaon körözés alatt áll, hogy csalás és sikkasztás vádjával bíróság elé állíthassák az Egyesült Államokban” – írta a 444-nek Eric Watnik, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtó- és kulturális tanácsnoka.

A Magyar Narancs értesülései szerint Ghaith Pharaon köreihez sorolt cég vásárolta meg tavaly októberben a Kútvölgyi út és a Cinege utca közti 573 m²-es lakóterületű villát, ami történetesen Orbán Viktor házával szemben lévő telken fekszik.

Pharaonnak van a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal közös, élelmiszer-nagykereskedelemben aktív cége is, és annyit érdemes még róla tudni, hogy egykori bankjánál, a Bank of Credit and Commerce International-nél

  • pénzmosás,
  • terrorizmus támogatása,
  • vesztegetés,
  • illegális bevándorlás elősegítése (!) és
  • nukleáris technológiával való visszaélés elkövetését

állapított meg az amerikai szenátus vizsgálóbizottságának egy 1992-es jelentése.

A szaúdi “üzletembert” a Forbes 2008-ban a világ 10 legkeresettebb fehérgalléros bűnözője között emlegette, egy francia parlamenti jelentés szerint terrorista kapcsolatai vannak, és nemzetközi körözést adott ki ellene az FBI is.

Orbán elismerte, hogy találkozott “Pharaon professzorral”

 

Október 24-én Orbán elismerte, hogy személyesen is találkozott a körözött bankárral, akit ő következetesen “Pharaon professzornak” nevezett, és akit állítása szerint megvizsgáltak a magyar hatóságok, de nem tártak fel vele kapcsolatban nemzetbiztonsági kockázatot. 

Watnik tájékoztatása szerint Pharaon ellen 1991. november 15-én emelt vádat az amerikai szövetségi bíróság Washington, D. C.-i bírósága. Az elfogatási parancsot is aznap adta ki Alan Kay magiszter bíró. “Ez az elfogatóparancs még mindig érvényben van” – írta Watnik. Az azóta eltelt időben csupán bővítették ellene a vádiratot, mely alapján most már legfeljebb 30 év börtönbüntetésre, pénzbírságra és kártalanításra ítélhetik.

A DK most jól szól az FBI-nak

 

A Demokratikus Koalíció (DK) kapva-kapott az alkalmon: most értesítik az Interpolt és az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI), hogy ők is tudják, Pharaon Budapesten bukkant fel. 

A DK szerint a miniszterelnök “illusztris társaságba került”, hiszen Ghaith Pharaonnak korábban Oszama bin Ladennel is közös üzlete volt. Varjú László azt mondta: “mivel a kormány nemzetközileg is ismert bűnözőkkel üzletel” a DK mindent megtesz, hogy megvédje az országot. 

 

Kérdés:

 

  • Vajon az FBI nem olvas újságot szerda óta?

  • Nem tudtak arról korábban is, hogy a nemzetközi bűnöző villát vesz magának Budapesten?

 

 

Facebook Comments