Háromszoros öngól lett Rétvári keresztényüldözéses javaslata

Háromszoros öngól lett Rétvári keresztényüldözéses javaslata

A KDNP-t nem zavarja, hogy utoljára az ötvenes években volt keresztényüldözés Magyarországon és pont a Fidesz-KDNP trollkodott bele a szabad vallásgyakorlásba az egyházügyi törvénnyel. 

retvari.jpg

Emlékszünk meg? 2011-ben, több nekifutás, államfői és alkotmánybírósági visszadobás után született egyházügyi törvény azt mondja: „Vallási közösség az Országgyűlés által elismert egyház és a vallási tevékenységet végző szervezet. Az Országgyűlés által elismert egyház bevett egyház.”

Az Alkotmánybíróság akkor azt kifogásolta, hogy független bíróság helyett a

politikusokból álló parlament dönthet az egyházak elismeréséről,

és ez ellen nem lehet fellebbezni. Hasonló érvekkel marasztalta el a jogszabályt az Emberi Jogok Európai Bírósága is.

Erre 2013-ban magába az alaptörvénybe írta bele a Fidesz-KDNP, ha úgy tetszik, „keresztényüldöző” módon: „Az állam és a vallási közösségek a közösségi célok elérése érdekében együttműködhetnek. Az együttműködésről a vallási közösség kérelme alapján az Országgyűlés dönt. Az együttműködésben részt vevő vallási közösségek bevett egyházként működnek.” Ettől kezdve az Ab nem szólhatott bele, mit írnak az egyházakkal kapcsolatban. Gyakorlatilag alkotmányellenes lett az alkotmány abban az értelemben, hogy egyik passzusa ellentmond a másiknak.

Ezek után, hogy a Parlament dönt arról, melyik egyház bevett és nem bevett, vagy egyáltalán: hogy melyik szervezet számít egyháznak,

Rétvári Bence feláll és a keresztényüldözésről beszél.

Javaslata szerint a keresztényüldözést népirtásnak minősíti majd egy parlamenti határozat.

Rétvári másik abszurd gondolata, hogy a közel-keleti vallási folyamatokba majd a magyar Parlament egyik határozata fog pont beleszólni: olyan ez, mint a klasszikus vicc, amikor az elefánt és az egér kelnek át a hídon. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke ezek után bonyolult elemzésekbe merészkedett azzal kapcsolatban, hány keresztény ember él a Közel-Keleten és mennyinek van veszélyben az élete, mert keresztény.

A KDNP alelnöke szerint az iszlamisták sokszor teljes keresztény településeket gyújtanak fel, és nemcsak a Közel-Keleten, hanem Észak-Afrikában is, ami etnikai tisztogatás. (Iszlamisták és nem iszlamisták szintén – szegény Rétvári úrnak láthatóan még nem esett le, hogy Szíriában és Irakban háború van…)

A legabszurdabb gondolat csak ezután következett: a menekültellenes uszításban vastagon résztvevő politikus magyar humanitárius segítséget ajánlott az afrikai és közel-keleti országokban élőknek. Ösztöndíjakkal segítenek iraki és szíriai keresztény fiatalokat, hogy Magyarországon fejezhessék be tanulmányaikat – nyilatkozta az államtitkár.

Facebook Comments