Honnan tudod, hogy Rogán hazudik? Mozog a szája

Honnan tudod, hogy Rogán hazudik? Mozog a szája

Bárhogy is próbálja, a propagandaminiszternek sehogy sem megy az igazmondás. Most épp az derült ki, hogy kebelbéli jóbarátját tagadta le/meg. Helikopterezés, letelepedési kötvények, táskás embere – Rogán egyszerűen hadilábon áll az igazsággal.ra.jpg

Azonnal kivívta a kötelező olvasmány rangot az Index féléves munkával összerakott oknyomozó cikke. Az egész munkát nem ismertetnénk, de nem minden spoiler nélkül kijelenthetjük:

Rogán már megint hazudott.

Az újságírók hosszadalmas nyomozásának eredménye Kertész Balázs és Rogán Antal több évtizedes kapcsolatának feltárása és bemutatása. A barátság annyira szoros a vállalkozó-jogász és Rogán között, hogy Kertészt maga a miniszter hívta meg arra a szűk körű ünnepségre, amelyen Áder Jánostól átvette miniszteri megbízólevelét tavaly október 20-án. Rogán igen büszke lehetett karrierje addigi csúcsát jelentő kinevezésére, hisz meghívta rá feleségét, gyerekeit, az idős szülőket, no és politikai cimboráit: Orbán Viktor mellett jelen volt Gyürk András is. És Kertész Balázst. Utóbbi bizonyosan nem hivatalos minőségében vett részt az eseményen, hisz Habony Árpádhoz hasonlóan nem áll szerződéses jogviszonyban a Fidesszel vagy a kormányzattal. Mégis ott feszít a képeken.

Pontosabban: feszítene. Ha Rogán titkársága nem tüntette volna el a Kertészt ábrázoló fotókat, közvetlenül az után, hogy az újságírók kapcsolatukról érdeklődtek. Sztálin retusáló elsírták volna magukat, ha a mai technológia áll a rendelkezésükre a kivégzett elvtársak fotókról történő levakarásakor.

A propagandaminiszter – közvetlenül a fotók eltüntetése előtt – közölte a lappal:

Dr. Kertész Balázs 2002 és 2010 között önkormányzati képviselő volt a Belvárosban, valamint jogászként az önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottságának elnöki posztját töltötte be. Rogán Antal Belváros-Lipótváros egykori polgármestereként ugyanúgy ismerte dr. Kertész Balázst, mint bármelyik másik képviselőt.”

Bármely másik képviselő mégsem vett részt a szűk körű, zárt fogadáson.

kb.jpgGyürk balkezénél Kertész Balázs, akit Rogán csak úgy ismer, mint bármelyik másik volt önkormányzati képviselőt (Kép: Index/Facebook)

Rogán persze most sem felejtette el megfenyegetni az újságírókat: ha nyilatkozatával ellentétes állításokat írnak le, azonnal perel. helikopterügyben ugyan ez hangzott el, per mégsem lett végül a dolgból.

A miniszter persze azt is csípőből tagadta le,

hogy bármilyen kapcsolat lenne közte és Kertész között. Kár, hogy videófelvétel bizonyítja az ellenkezőjét. Pech.

És hogy miért tagadja Rogán a nyilvánvalót? Kertész segítségével ugyanis olyan csúszdaparkot építettek fel, ahová százmilliárdjával jár a közpénz elveszteni köz jellegét. Talán csak Matolcsyhoz mérhető e tolvajlás mértéke.

Mondhatnánk, hogy kultúrállamokban ezek után nem sokáig lenne még miniszter Rogán úr. De a helyzet az, hogy a jog uralmára és a törvény előtti egyenlőségre alapított országokban már csak R. Antalként emlegetnénk az egykori politikust, akitől pártja és kormánya még az előzetes letartóztatása előtt sietett elhatárolódni.

Őszinte érdeklődéssel várjuk Polt Péter magyarázatát:

miért nem indul nyomozás ezúttal sem Rogán ellen.

Hasunkat pedig előre fogva várjuk Rogán újabb magyarázkodását. Hitelesebb már nem lesz, de szórakoztatóbb biztosan.

ashwood

Facebook Comments