Két, végletekig abszurd tény Áder újrajelölése kapcsán

Két, végletekig abszurd tény Áder újrajelölése kapcsán

Igaz ugyan, hogy Magyarország nem köztársaság többé, de van egy köztársasági elnöke. A díszlethivatal élére díszletember kellene, aki tud mosolyogni és Orbán Viktor megbízik benne. Ilyen sajnos nincs. Így a miniszterelnök választott: továbbra is egy mogorva, bajuszos horgász lesz a köztársaság elnöke.

aj_3.jpg

A magyar sajtó első elemzései mind arról szólnak, hogyan maradhatott Áder János a köztársasági elnök. Mindenki megemlíti Rubovszky György KDNP-s képviselő májusi elszólását, amikor is véletlenül kinyögte:

Orbán nem engedi, hogy Ádert újraválasszák.

Ezen a vonalon indult el Török Gábor politológus is, aki a HírTV-nek azt mondta, Orbán gyengülését mutatja, hogy nem mindenben érvényesül az ő akarata. 

Az Index szerint Orbán eredetileg a hűséges és gerinctelen katonáját, Balog Zoltán emberminisztert akarta kinevezni köztársasági elnöknek, de ezzel két gond volt:

  1. három protestáns ember töltené be a közjogi méltóságok funkcióját és ez Orbánnak számít;
  2. Balog helyére kellene valakit állítani, aki ugyanolyan pofátlanul tud az emberek arcába hazudni arról, hogy mennyire jól megy az egészségügy / oktatás / sport. (Mindhárom területen is folyamatosak a botrányok, tehát oda pofa kell, amivel az ember belehazudik a kamerába, hogy minden rendben.)

Ilyen pedig kevés van.

Orbán tehát Áderral a kisebbik rosszat választotta.

A se hús, se hal-személyiségű politikus köztársasági elnökként is ugyanolyan maradt: hol egy kicsit segített a Fideszen, hol egy kicsit gátolta őket, de alapvetően nem zavart sok vizet.

Két, végletekig abszurd tény Áder újraválasztása kapcsán a következő:

  1. Magyarország köztársasági elnökének nem egy olyan embert keres az ország vezetése, politikai elitje, aki az egész nemzetet fogja, tudja képviselni. Hanem egy olyat, aki minél kisebb akadályt fog gördíteni a Fidesz útjába a diktatúra felé, illetve aki minél hűségesebb a pártjához és Orbánhoz.
  2. Nincs egy ember a Fideszben, aki tudna mosolyogni és hűséges lenne Orbánhoz.

 

 

Facebook Comments