Teljesen hülyére vette az MSZP-seket Pintér, amikor Pharaon ujjlenyomatairól kérdezték

Teljesen hülyére vette az MSZP-seket Pintér, amikor Pharaon ujjlenyomatairól kérdezték

Egyszerű időhúzás Pintér Sándor válasza az MSZP-s képviselők kérdéseire. Három MSZP-s képviselő, Demeter Márta, Mesterházy Attila és Harangozó Tamás is feltette ugyanazokat a kérdéseket Pintér Sándor belügyminiszternek a szaúdi állampolgárságú Ghaith Pharaon magyarországi tartózkodásával kapcsolatban. A belügyminiszter válasza akkora kamu volt, mintha a Rendőrakadémia című filmet néztük volna. 

fingerprints.jpg

Pharaonról már korábban sokat írtunk, kiderült róla, hogy Orbán Viktorék mellett vett házat, hogy együtt jachtozott Mészáros Lőrinccel és virágzó üzleti kapcsolatban áll Tiborczékkal is. Illetve, hogy nemzetközi bűnöző és az FBI körözi.

Korábban is próbálkozott a Fidesz a Pharaon-ügyet valahogy kezelni, de képtelen volt rá. 

Pintér Sándor az MSZP-s képviselőknek akkora hazugságot próbált beadni, mint ide Lacháza:

hogy azért nem vettek ujjlenyomatot a szaudi illetőségű ”üzletembertől”, mert „sérültek voltak a barázdák az ujjhegyein és emiatt nem volt alkalmas az azonosításra”.

Több gond is van ezzel az állítással:

  • Lehet valaki annyira rákos, vagy bőrbeteg hogy a keze felpuffad, vagy annyira sérült, hogy az ujjlenyomatai „eltűnnek” – de ahhoz nagyon betegnek kell lenni. Pharaon nem a jachtján furikázna, ha ennyire beteg lenne. Az ennyire súlyosan bőrproblémás embereket kórházban kezelik. 
  • A közhiedelemmel ellentétben, majdnem lehetetlen eltüntetni valakinek az ujjairól a csecsemőkorban kifejlődött barázdákat. A sérülések is ujjlenyomatnak számítanak.
  • Ahogy a 444 is megírta, nem stimmelnek az időpontok sem, amikor az ujjlenyomatokat megpróbálták levenni és amikor Pharaon Magyarországon járt. Miért 2015 márciusában akartak tőle ujjlenyomatot venni, ha 2014 februárjában kapott beutazási engedélyt?
  • Egy olyan ember, aki egész életét üzletkötéssel, luxusszállodákban és a jachtján töltötte, hogy rendelkezhet olyan kézsérüléssel, ami megakadályozza az ujjlenyomat-vételt? Nincsenek ujjai?

A Pharaon-ügy egyre jobban ráég a Fideszre, főleg Orbán Viktorra; a fideszesek kétségbeesetten próbálják húzni az időt, terelni és tagadni a sztori kapcsán.

Pintér Sándor válasza a „sérült ujjlenyomatokkal” is csak egy újabb időhúzás, mellébeszélés.

A belügyminiszter feladata egy európai, demokratikus országban nem az kellene legyen, hogy gyenge hazugságokkal védi a besározódott főnökét. Inkább ki kellene nyomoztatnia, hogy lehet, hogy egy nemzetközi bűnöző vidáman ki-be járkál az országban és a Fidesz felső vezetésével üzletel.

Facebook Comments