Azt kérte a TEK az Együttől, menjenek máshová tüntetni, ne a Kossuth térre Putyin ellen

Azt kérte a TEK az Együttől, menjenek máshová tüntetni, ne a Kossuth térre Putyin ellen

Erről Szigetvári pártelnök írt a Facebookon. Egyúttal azt közölte, nem tesznek eleget a TEK kérésének, és ott lesznek csütörtök délután 6-kor a Kossuth tér és Alkotmány utca sarkán, hogy kifütyüljék az Orbán-Putyin szövetséget.f_1.jpg

A TEK kedden közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov és Vlagyimir Putyin kiemelten védett személyek, akiknek védelmét a belügyminiszter utasítására ők látják el. A TEK ennek érdekében személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket léptetett életbe és ezeket a látogatás végéig fenntartja. Szerintük azonban

az intézkedés nem jelenti egyetlen demonstráció megtiltását sem, de lehetőséget biztosít a védett személyek biztonságának garantálása és a közlekedési útvonalak biztosítása érdekében számos rendőri intézkedés bevezetésére.

Azaz: lehet tüntetni, de a Kossuth tér sarkán nem, az veszélyt jelent a cárra és embereire. Meg aztán az is milyen kínos volna, ha Putyin látná, mennyire kedveli őt a magyarok legalább egy része, és hogy Orbán nemhogy az országában, de még annak központi terén sem tud rendet tartani.

Lehet tüntetni, tiltakozni, demonstrálni, meg fütyülni, de menjenek máshová.

Mehetnének például a Keletihez. Vagy Kőbányára. Gyömrőre. Kisorosziba. De a legjobb lenne, ha otthon, a négy fal között csinálnák.

Orbán is mennyivel jobban járt volna, ha az Együtt – illetve a felhívására összegyűlt tüntetők – nem fütyülik ki a beszédét október 23-án.

Facebook Comments