Így jön ki a fideszes frusztráció: egyre erőszakosabban lépnek fel az aláírásgyűjtők ellen

Így jön ki a fideszes frusztráció: egyre erőszakosabban lépnek fel az aláírásgyűjtők ellen

Akármennyire is nem mozgósított a Fidesz a Momentum Mozgalom és az olimpiai aláírásgyűjtéssel szemben, a fanatikus és frusztrált Orbán-fanok tudják a dolgukat: az aláírásgyűjtés utolsó napján délig két helyen is megtámadták a standokat, ahol a népszavazáshoz szükséges aláírásokat gyűjti az ellenzéki pártokkal együtt a Momentum.

momentum_stand.jpg

Két újabb támadás is történt az aluljárókban aláírásokat gyűjtők ellen: egy részeg, 120 kilós férfi szétverte a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtő standját a Blaha Lujza téren. Egy másik borosüveggel vágta fejbe az LMP aláírásgyűjtőjét, de őt el is kapták.

A részeg férfi ráadásul többször próbálkozott: először csak széttépett egy aláírásgyűjtő ívet (3 aláírást sikerült megsemmisítenie), kis idő múltán visszatért, balhézni kezdett és szétrombolta a standot.

Ma már egy LMP-s aláírásgyűjtőt is fejbevágtak üveggel, ő kórházba került. A police.hu azt írja, hogy az 56 éves férfi, A. János 8:50 körül egy Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban vitatkozott össze egy járókelővel, majd a másik segítségére siető LMP-s aláírásgyűjtő aktivistát egy alkalommal fejbe vágta egy üveggel, végül a sértett értesítette a rendőröket, akik a bántalmazót a helyszínen elfogták – írta a rendőrség.

Ehhez képest az aktivista az LMP-s Reflektor blognak úgy mesélte:

„Épp egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna mikor visszatért megint az ismeretlen és lökdösődés kezdődött bár az hamar véget ért, mert az ismeretlen elfutott ismét.”

A sérültet a járőrök a szükséges orvosi vizsgálatok miatt kórházba kísérték. A. Jánost előállítása után gyanúsítottként hallgatják ki, elszámoltatása folyamatban van. Ellene súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

Nem ez volt az első és az utolsó támadás az aláírásgyűjtőkkel szemben: korábban Jakabfy Tamás, az LMP józsefvárosi képviselője éppen a Rákóczi téren gyűjtött aláírásokat a Momentum Mozgalom olimpiaellenes népszavazási kezdeményezéséhez. Egy arra járó férfinak azonban ez nem nagyon tetszett, odalépett a vásárcsarnok előtti standhoz, és elkezdett ordibálni a képviselővel.

De ez sem volt elég, a férfi ugyanis úgy lefejelte Jakabfyt, hogy az LMP-snek elkezdett vérezni az orra.

A helyszínre hívták a rendőröket, de férfi akkor sem állt le, még az egyik járőrt is megharapta. Jakabfyt ezután kórházba vitték, a balesetin kezelik.

Heltai László, az LMP VI. kerületi önkormányzati képviselője így kommentálta az ügyet:

„Ez történik akkor, ha a kormány kommunikációja azt üzeni, hogy az embereket a létezésükben fenyegeti az, ha dönthetnek arról, hogy rendezzenek-e olimpiát.”

Korábban mi is írtunk róla a B1 blogon: minden ilyen támadással önmagáról állítanak ki szegénységi bizonyítványt a kormánypártra szavazók és csupán egyet érnek el: többen fogják aláírni a népszavazási íveket.

Facebook Comments