Megjött Orbán haditerve, mivel húzza ki a következő választásokig

Megjött Orbán haditerve, mivel húzza ki a következő választásokig

A Heti Válasz megírta, Kósa megerősítette: újabb nemzeti konzultáció indul hamarosan. A csodafegyvert újra izzítják.

orban1.jpeg

Hiába fulladtak az előző konzultációk is teljes érdektelenségbe (azért a Fidesz mindent óriási sikerként tálalt a nyilvánosság számára), költöttek rá milliárdokat és vágtak ki miatta erdőket, újra lesz nemzeti konzultáció.

Még nem lehet tudni, hogy mikor indul és pontosan milyen kérdések lesznek benne. De indok van rá: erősödhet az ellenzék.

A Heti Válasz szerint a Budapesten folyó olimpiaellenes aláírásgyűjtés mindenfajta kormányellenes érzelem becsatornázójává vált, ez pedig veszélyt jelenthet a Fideszre is. Bár Orbán pártja stabilan vezet, de a Momentum Mozgalom és a józanabb ellenzéki pártok gyors egymásra találása olyasmi, mint amikor az X-szárnyúak megtámadják a Halálcsillagot: ha találnak egy gyenge pontot, ki fogják használni.

A kormánypártnak és Orbánnak muszáj uralnia a pillanatot és az olimpiai népszavazás ezt kicsavarhatja a kezéből.

Valószínűleg egyszerűen jogilag ellehetetlenítik majd el, hogy ne kerülhessen sor a népszavazás megtartására, de bevetnek egy régi-új fegyvert is: a nemzeti konzultációt.

A témákat már Orbán Viktor felvetette évértékelőjében, márciustól tehát

  • „Brüsszel” intézkedéseivel szemben és
  • a „Soros-szervezetek” átláthatóságáért

lehet majd levelezni a kormányzattal.

Lehetne a nemzeti konzultáció online is, de akár a fideszes aktivisták maguk is kitölthetnék a konzultálós íveket, hiszen borítékolható, mint fog kommunikálni a Fidesz a konzultáció befejezésével. 

A konzultáció mellett tovább megy a menekültek elleni gyűlöletpropaganda is. Korábban írtunk az Alapjogok Központjáról és az általuk is oly’ széles nyelvcsapásokkal támogatott új szabályozásról, ami gyakorlatilag táborba zárna minden menekültet, aki Magyarországra érkezik. Ez ugyan számos nemzetközi egyezménnyel és alapjoggal ellentétes, de a Fidesznek kapóra jön:

az ellenálló és értetlen, rabosított menekültek látványa azt az érzést kelti majd az egyszerű, propaganda-néző állampolgárban, hogy biztonságban lehet, senki nem veszélyezteti: Orbán atyuska vigyáz rá.

Mindezen eszközök és szükség szerint a választási törvény újabb módosításának meg kell hoznia gyümölcsét: a 2018-as választásokat meg kell nyerni. Még akkor is, ha az ellenzék ugyanazt játssza, mint 4 évvel ezelőtt, vagyis, saját magát gyengíti azzal, hogy az ország helyett saját magával foglalkozik.

Facebook Comments