5 dolog, amire kegyetlenül rámutatott a Kétfarkú Kutyapárt Echo-tévés interjúja

5 dolog, amire kegyetlenül rámutatott a Kétfarkú Kutyapárt Echo-tévés interjúja

Mészáros Lőrinc tévéjének Napi aktuális című műsora meghívta  Kovács Gergőt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét a műsorba egy interjúra. Az eredmény, reméljük, bekerül a magyar sajtótörténetbe. 

echo_tv_kovacs_gergely.jpg

Velkovics Vilmos riporter az egész adás alatt egyszer sem mosolyodott el, de el se sírta magát, pedig bőven lett volna rá oka. A műsorvezető fapofával lökte be az újabb és újabb kérdéseket, amikkel sarokba próbálta szorítani a Kétfarkúak elnökét. Nem sikerült, sőt: a meccs végén kiütéses győzelmet hirdettünk a politikusnak.

 

Az interjú teljesen szürreális irányt vett  egy idő után:

  • Kovács Gergely azt mondta, hogy Simicska Lajos és Soros György eltitkolt, közös gyermeke pénzeli őket.
  • A párt elnöke többször is hazaárulásnak minősítette a sikeres olimpiaellenes aláírásgyűjtést.
  • Elmondta, hogy fontos kérdésekben a pártvezetésnek nincs döntési köre, ezekben a külföldi finanszírozóik diktálnak nekik.
  • „Jó az út, de még mindig messze vagyunk Oroszországtól” – mondta a Kétfarkúak elnöke.
  • A „Vesszen Triatlon” feliratú Facebook posztjukkal kapcsolatosan megjegyezte, hogy fel fogják magukat jelenteni nemzetgyalázás miatt. Közben látványosan félrehallotta a „Trianon” szót és következetesen a triatlont használta.
  • A csatorna riporterének kérdésére, miszerint lehet-e a Holokauszttal viccelni, azt mondta a pártelnök, hogy jó ötlet és amennyiben az Echo TV-ben biztosítanának egy blokkot nekik, akkor bele is vágnának. 

 

 

Az interjú teljesen magáért beszél: a viccpárt elnöke még ebben az elképesztően feszült helyzetben is képes volt nyugodt és derűs maradni,

intellektuális fölényét anélkül éreztetni, hogy leereszkedett volna a rendszert kritikátlanul kiszolgáló echotévés propagandistához.

Egyértelművé tette, hogy nem sétál be a riporter utcájába, visszájára fordította a propagandatévé kérdéseit és kifigurázta az egész, amúgy vaskosan abszurd orbáni rendszert.

Ha távolabbról nézzük meg az interjút, több minden juthat róla az eszünkbe:

  1. A beszélgetés fekete-fehéren mutatta be, mennyire képtelen Orbán rendszere saját magával kívülről nézni, mennyire képtelenek az önreflexióra és a cél csupán a hatalom görcsös akarása, akár az ellenfél elpusztítása árán.
  2. Az ilyen rendszereket nagyon könnyű kifigurázni – lásd Hofit a szocializmus időszakában.
  3. A Kétfarkú Kutyapárt hozzájárul ahhoz, hogy azok is képesek legyenek röhögni a magyar rögvalóságon, akik egyre nagyobb elkeseredettséggel nézik a diktatúrába hajló orbáni rendszert és a sírnivaló közállapotokat.
  4. A Kétfarkúak egyszerre adnak reményt a rendszer legyőzéséhez és segítenek kiengedni a feszültséget.
  5. Az ilyen diktatórikus, humortalan rendszerek számára két kimenet létezik: annyira eltávolodnak a valóságtól, hogy képtelenek milliók számára értelmezhető alternatívát nyújtani és összeomlanak saját maguk; vagy az elégedetlen tömegek söprik el őket, erőszakkal.  

 

 

Facebook Comments