Összesen egy szponzora volt a pesti olimpiának

Összesen egy szponzora volt a pesti olimpiának

Bár évek óta készül Budapest 20024-es olimpiai pályázata, a jelentkezés visszavonásáig egy középvállalkozást tudott csak megnyerni magának a projektet menedzselő állami cég.ma_2.jpg

Mihók Attila, aki a Ringier-csoport majd, a Médiaworks vezetői posztját cserélte le a Budapest2024 Zrt. vezérigazgatói posztjára. Sokak szerint ez a poszt afféle jutalom volt azért, mert még Ringier-főnökként igen szívélyes viszonyt ápolt

  • Rogán Antal mostani propagandaminiszterrel,
  • illetve Habony Árpáddal, a miniszterelnök folyton letagadott tanácsadójával.

Sőt, magával Orbán Viktorral is: amikor a miniszterelnök a Blikknél járt chatinterjút adni, akkor rendre fellátogatott Mihók tetőteraszos irodájába, ilyenkor a mezei dolgozók az emeletre se mehettek fel.

Mihók médiavezetőként sikeres cégeket menedzselt, de valahogy az olimpia ügye mellé nem sikerült túl sok támogatót találnia eddig, s ez már nem is fog változni a visszalépés okán.

Kiemelt partnerként egészen nagy nevű cégek fel vannak tüntetve a Budapest2024 oldalán úgy, mint a Magyar Telekom,vagy éppen a Wizzair, de nyilván ezek a cégek legfeljebb

szolgáltatást adnak ilyenkor olcsóbban vagy barterban, pénzmozgás nemigen van.

Partnernek megnyerték a Graphisoftot, a Zwackot, a Gránit Pólust, illetve az Audit, viszont támogatónak egy középvállalkozást tudtak csak találni.

A nagylelkű támogató az

Ilcsi Szépítő Füvek Kft.,

amelynek egy egész éves árbevétele nem éri el az egymilliárd forintot (700 millió körül van), miközben eddig csak az előkészületekre 25-30 milliárd forint ment el.

Szakmai támogatónak pedig csak állami vagy önkormányzati tulajdonú közlekedési cégeket nyert meg a Schmitt Pál volt államfőt is az igazgatóságában tudó Budapest2024 Zrt.

pelikánjózsef

Facebook Comments