Milyen nőt keresnek a férfiak?

Milyen nőt keresnek a férfiak?

Előző cikkünk folytatásaként lássuk, az evolúciós pszichológia szerint milyen nőre vágynak a férfiak! Akár rövid, akár hosszútávú partner keresnek a férfiak,

a külső fontos – de nem úgy mint elsőre gondolnánk.epszi10.jpg

1. Az alak

Minden férfi matematikus, és első ránézésre összevetik a nő derék-csípő arányát. Azoknak a nőknek van nyert ügye, akiknek ez az arány 0,7-es. Mit jelent ez? Karcsú derék, viszonylag lapos has és ehhez társuló széles csípő és közepesen telt mellek. Ez azt mutatja a férfinak, hogy a nő fiatal, egészséges és termékeny. A jó hír, hogy nem a ruhafogas testalkatú nők a legvonzóbbak ezek szerint, és egy nőnek sem kell éheznie, hogy a karcsúnál is karcsúbb legyen, csak legyen meg a homokóra alak szinte bármilyen méretben.

2. A nő bőre és haja

A hosszú, dús haj és a pirosas-rózsás arc arról árulkodik a férfiaknak, hogy a nőnek magas az ösztrogén szintje. Persze ezt senki sem elemzi így ki magának, mégis a rózsásabb arcú nőket ítélik vonzóbbnak a pasik. A bőr állapota is a fiatalosság és az egészségesség első mutatói közé tartoznak. 

3. A fiatalság jelei

Babás lányok-nők előnyben: nagy szemek, kis orr, telt ajkak és világos hajszín az abszolút nyerő kombináció. Ebből persze sok eleve adott egy nőnél, máskor optikai trükkel lehet a vonzóság irányába hatni. Ez a fiatalság mellett egyébként azt is üzeni: a nő ártatlan.

4. A nő illata

Nem a parfüm számít, hanem a valódi illat. A mesterséges illatosítók elnyomják a feromonokat, pedig minden férfi arra kíváncsi szó szerint, hogy bírja-e a másik szagát? A feromonok, amik a test illatát adják, információt adnak arról, hogy a férfi és a nő genetikailag összeillik-e, képesek lesznek-e egészséges gyermeknek életet adni – ezért ezt információt minden férfi ösztönösen keresi és dekódolja a nő illatából. 

epszi9.jpgHosszútávon azért van még néhány dolog, ami érdekli a férfiakat a külsőn, azaz a fizikai vonzerőn és a fiatalságon túl. És ezek bizony nem azok a tippek és trükkök, amiket a női magazinok sugallanak nőknek.

  • Hűség: ne feledjük, egy férfi sohasem lehet biztos abban, hogy a majdani közös gyermeknek ő az apja, ezért minél ártatlanabbnak és megbízhatóbbnak tűnik egy nő, annál inkább választják párnak;
  • Jó természet: azaz könnyen ki lehessen jönni a nővel, egyértelmű legyen a kommunikációja és ne legyen férfias a viselkedése;
  • Háziasság: nem rabszolgát keresnek a férfiak, de nem hátrány, ha egy nő tud főzni és nem rendetlen, és nem hagyja például szanaszét a ruháit a lakásban. 

(Képek: Pinterest)

Facebook Comments