Az Origónak a megvert, megerőszakolt nők kapcsán is Soros György jutott az eszébe

Az Origónak a megvert, megerőszakolt nők kapcsán is Soros György jutott az eszébe

Olyan programokat és civil szervezeteket vett elő az Origo és tüntetett fel obskúrus összeesküvésként, amelyek Magyarország polgárainak védelmére, megvert női áldozatok védelméért jöttek létre.

violence-against-women.jpg

Ennél gusztustalanabbat nehéz elképzelni. Az Origónak az fáj, hogy valaki a családon belüli erőszak ellen, a megvert, megerőszakolt nőkért tesz valamit. A kormányzati szennyoldal „A bíróságokra is betört Soros hálózata” címmel leírja, ahogy a civilek a bíróságokon küzdenek a megvert nők jogaiért. Mintha ez valami összeesküvés lenne Magyarország ellen.

Van egy olyan állapota a szervezetnek, amikor a saját immunrendszere támadja meg a beteget. Autoimmun-betegségnek hívják, súlyos tüneteket okoz, van, aki le is bénulhat tőle.

Az Origo kezd olyan lenni, mint az immunrendszer, aminek ugyan meg kellene védenie a kórokozóktól Magyarországot, de ehelyett inkább a saját szervezetére támad. (Lásd még: a sajtó szerepe a demokráciában, meglepő, a hatalom ellenőrzése).

A névtelen cikkben leírják, hogy melyik szervezet milyen, a társadalomra hasznos tevékenységet folytat:

  1. Amikor a NaNe Egyesület önkéntesei figyelik, hogyan viszonyulnak a bíróságok a családon belüli erőszakhoz (És még hozzá: Colleen Bell is tartott előadást a programot lezáró konferencián) (!!);
  2. vagy amikor a Patent Egyesület vizsgálja a nők elleni erőszakkal kapcsolatos ügyeket a bíróságokon, összefogva a Magyar Bírónők Egyesületével;
  3. vagy éppen érzékenyítő kurzusokat szerveznek bíróknak a Magyar Igazságügyi Akadémia segítségével.

Mindez az Origo szerint azt jelenti: Soros György a magyar bíróságokra is rátette a kezét.

Itt ilyenkor valami elszakad az emberben.

Látnunk kell, hogy a nők elleni erőszak valós probléma Magyarországon és ezek a civilek ezt az ügyet karolták fel. Pont a Pintér-féle minisztérium adott ki egy nagy adag statisztikát a nők elleni erőszakról pár hónapja. 

De itt a Nők joga című oldal, ahonnan szintén látszik, hogy rengeteg nő esik áldozatául erőszaknak Magyarországon.

Ezt a jelenséget a magyar igazságszolgáltatás a maga bumfordi módján, „valahogy” kezeli. Tudjuk jól, milyen tortúrán kell keresztülmennie annak, aki azzal megy el a rendőrségre azzal, hogy megerőszakolták. A magánélete megszűnik és jó eséllyel azonnal lekurvázzák. Számos esetben őt fogják hibáztatni érte.

Hogy ne így kezelje a magyar igazságszolgáltatás a nők elleni erőszakot, a civilek megpróbálnak a bírók segítségére lenni: hogy a megerőszakolt nőt ne egyből azért hibáztassák, mert túl rövid szoknyát vett fel. Vagy, mert egy pohárral többet ivott a buliban. Ne legyenek illúzióink azzal kapcsolatban, hogy működik a rendszer.  

Mi erre a jelenségre az Origo válasza, amelyet, ugyebár a magyar kormánypárt és a Fidesz politikai marketing-osztálya irányít?

Soros György.

Úgy állítják be a társadalmi problémára adott értelmes és hasznos civil választ, mint a putyini Oroszországban, ahol a nőket immáron törvényesen is szabad verni és a civileket is betiltják: itt összeesküvés folyik. Soros György civiljei ügynökök, akik beszivárognak a bíróságokra is.  

Közben meg képesek leírni, hogy ezek a civilek milyen munkát végeznek: ezt hívják az áldozatok védelmének. 

Néhány gyors következtetés:

  1. Az Origót nem izgatja a megvert, megerőszakolt, megölt nők sorsa.
  2. Az Origó szerkesztősége aljas, gonosz módon uszít olyan emberek ellen, akik megpróbálnak segíteni ezeken az áldozatokon.
  3. Az Origo ezzel cikkel a bíróságok függetlenségét is megkérdőjelezi. Mintha csak ráerősítenének arra, hogy eleve az áldozatot kell hibáztatni.
  4. Az Origo még hülyének is nézi az olvasóit, miután megírja, hogy ezek a civilek áldozatvédelemmel foglalkoznak, a cikk meg ezt próbálja valami sötét összeesküvésnek beállítani. 
Facebook Comments