Lenyűgöző fotók a rejtélyes Kagyló-barlangról

Lenyűgöző fotók a rejtélyes Kagyló-barlangról

margate_shell_grotto_5.jpg

Anglia egyik legrejtélyesebb építménye az 1835-ben felfedezett Kagyló-barlang, amelyet titokzatos kilétű építők közel 4,6 millió kagylóval díszítettek.

A legendás Shell Grotto, vagyis a Kagyló-barlang az angliai Margate város tengerpartján található. A szóbeszéd szerint a barlangot 1835-ben véletlenül fedezték fel, amikor a föld egyszer csak beszakadt, és elnyelte egy munkás ásóját. A hírre a város tanítója egy hosszú kötélen leengedte a lyukba saját fiát, aki egy gyönyörűen díszített barlangról mesélt, amelyet több ezer kagyló díszít.

Amikor a barlang száját kiszélesítették, földalatti termekre és folyóra bukkantak, amely mozaikszerűen volt kirakva 4,6 millió kagylóhéjjal. A barlang egy több, mint harminc méter hosszú kanyargós folyosóból áll. Középen pedig egy körtemplomszerű rész van kupolával és oltárkápolnával.

margate_shell_grotto_10.jpg

A díszítésben nem találtak semmi arra utaló feliratot, vagy ábrát, hogy ki, mikor és milyen céllal építette. A Kagyló-barlang

gyakorlatilag bármikor készülhetett az elmúlt 3000 évben.

A különböző elméletek szerint lehetett őskori csillagászati ​​naptár, a templomos lovagok műve, szabadkőművesek titkos találkahelye. Építhették a föniciaiak, pütagoreánusok, az ókori krétaiak, vagy akár egy mexikói (!) civilizáció is. A Kagyló-barlang rejtélyét azóta sem sikerült megoldani

margate_shell_grotto_7.jpg

margate_shell_grotto_20.jpg

margate_shell_grotto_1.jpg

margate_shell_grotto_11.jpg

margate_shell_grotto_13.jpg

margate_shell_grotto_14.jpg

margate_shell_grotto_15.jpg

margate_shell_grotto_16.jpg

margate_shell_grotto_17.jpg

margate_shell_grotto_18.jpg

margate_shell_grotto_19.jpg

margate_shell_grotto_2.jpg

margate_shell_grotto_3.jpg

margate_shell_grotto_6.jpg

margate_shell_grotto_8.jpg

margate_shell_grotto_9.jpg

Forrás: kuriositas.com, toochee.reblog.hu

Facebook Comments