Megvan, mi az ami Orbánt örökre a hatalomban tartja

Megvan, mi az ami Orbánt örökre a hatalomban tartja

A Fidesz a közösből, az adónkból a saját propagandabirodalmát hozta létre és pénzeli folyamatosan. Nemrég egy meglehetősen hosszú anyag jelent meg az Indexen, ahol fillérre lebontva, fekete-fehéren látszik, hány milliót, milliárdot toltak bele a propagandamédiába. És loptak el az országtól.

nelopj.jpg

Az élet nem állt meg, sőt: minden megy tovább a maga módján. 

Épp bezárják a Nyírő Gyula Kórház egy részét, mert nincs orvos. Ugyan csak ezt a hírt kapta fel a magyar média, de körülbelül lehet tudni, hogy egyes kórházak néha félig üzemelnek, vagy sehogyan sem, mert nincsenek orvosok.

Hol van a pénz, amiből megtarthatnánk az orvosokat, hogy ne menjenek külföldre? – kérdezheti a naiv olvasó és ilyenkor szeretnénk neki megmutatni az Index cikkét. Nincs mit szépíteni, le van írva szépen sorjában, hogy lopja el a Fidesz az emberek pénzét és használja fel arra használja, hogy az embereket félrevezesse.

Itt egy másik cikk, éppen egy kicsit korábbról: Mészáros Lőrinc teszi rá a kezét az MKB Bankra. Kitalálhatja: nem a saját pénzéből veszi meg.

Hanem az Önéből. Igen, az Ön pénzéből. 

 

Harmadik cikk: Mészáros Lőrinc csapata 23,1 milliárd forintot kapott az Ön pénzéből 2012 óta. 

Ha Kálmán Olga meginterjúvolná erről a kormányszóvivőt, az biztosan visszakérdezne valami frappánsat. Hogy sikerült-e félrevezetni az embereket? A jelen állás szerint

igen, sikerült: bevált a recept, a közös pénzből lopni és felhasználni arra, hogy még többet lophassunk.

 

A dühítő az, hogy nem történik semmi. Nincs rendszerváltás. Nincs kormányváltás. Vannak ugyan tüntetések, de eddig nem értek el komolyabb eredményt. Sőt, a jelen állás szerint az emberek úgy bekajolták a kormányzati propagandát, hogy sokak szerint a Fidesz jövőre is kétharmadot szerezhet.

A jelek szerint nem érdekel senkit, hogy milliárdokat loptak el a közösből, emiatt emberek halnak meg, maradnak ellátatlanok vagy tanulatlanok. Nem érdekli az sem az embereket, hogy darált virslit etetnek nőgyógyászati műtét után valakivel a kórházban. 

Az Index hiába hozza le a Ripost hirdetési adatbázisát, amiben részletesen szerepel minden 2016 januárja és novembere között teljesített reklámköltés. Hiába hozza le, hogy a hirdetési adatbázis alapján a 2016 januárja és novembere között a Riposton megjelenő hirdetések több mint 96 százaléka állami cégektől vagy a Miniszterelnöki Kabinetirodától származott.

Fordítunk: az Ön adójából. Az Ön adójából költenek arra, hogy a Fidesz egy magánkézben lévő lapot üzemeltessen, amiben megjelenik a kormányzati uszító, agymosó propaganda. Vagy: az Ön adójából költenek arra, hogy Mészáros Lőrincnek saját tava legyen. Saját bankja legyen. 

Épül-szépül az ország! De csak a kiválasztott keveseknek. 

Mindannyiunk összeadott pénzéből, amiből utakra, kórházakra, iskolákra, béremelésre, nyugdíjra és még ki tudja, mire kellene fordítani. Ehelyett a Fidesz, azaz pártunk és kormányunk arra fordítja, hogy gyűlöletet keltsen, félelmet keltsen, zavart keltsen és ebből a mesterségesen gerjesztett félelemből, zavarból és gyűlöletből ő kerüljön ki győztesként.

A 168 Óra egyik cikke arra a kérdésre kereste a választ: hogyhogy a magyar társadalom nem reagál ezekre a sztorikra? Az újságíró kérdéseire olyan emberek próbáltak választ adni, mint Tóth Csaba politológus, Síklaki István szociálpszichológus, Örkény Antal szociológus. A válaszok körülbelül így néztek ki: 

  1. A magyar társadalom nem tesz különbséget a tisztességes és a tisztességtelen vagyongyarapodás között, sőt valójában az emberek azt feltételezik, hogy kizárólag tisztességtelen módon lehet meggazdagodni. 
  1. A meggazdagodás mikéntje nem érdekli az embereket. Más, lényegtelen szempontok alapján tartanak egy vagyonos embert szimpatikusnak vagy ellenszenvesnek. A korrupciógyanú a szimpátiát alig befolyásolja. 
  1. Folyamatosan emelkedik az ingerküszöb. A mai, látványos meggazdagodások húsz évvel ezelőtt talán még megrázták volna a társadalmat. 
  1. Valójában magával a korrupcióval szemben is rezisztensek vagyunk, hosszú távú történelmi-társadalmi tapasztalatunk ugyanis a rendszerszintű, illetve a rendszereken átívelő korrupció létezése. 
  1. A magyarok a közpénzt nem sajátjuknak, hanem az állam pénzének tekintik, amit a kormányok kényük-kedvük szerint osztogathatnak. Ez a vélekedés benne van a zsigereinkben, ezért nagyon hosszú időbe telik, amíg a többség számára elfogadhatatlanná válik a helyzet. 
  1. Úgy tűnik, hogy erre a Fidesz is rájött: ha aggódtak is korábban kormányoldalon, végül azzal szembesültek, bármennyi korrupciós vád fogalmazódik meg a hatalmi elithez tartozó figurákkal szemben, az emberek nem fogják korruptabbnak látni az Orbán-kormányt az elődeinél. A választó ugyanis nem érzékeny a korrupció mértékére.

 

A jelek szerint valójában tényleg eltűrjük, hogy hülyét csináljanak belőlünk. Sőt: még akarjuk is. Hisz úgyse változik semmi. Hiszen bárki is kerül hatalomra, ugyanott folytatja majd, ahol az előzőek abbahagyták.

Csakhogy, ha belegondol, pont ez a fajta gondolkodás tartja a Fideszt a hatalomban.

Facebook Comments