Semjén Zsolt azt kívánná, hogy egy jól irányzott lövéssel öljék meg

Semjén Zsolt azt kívánná, hogy egy jól irányzott lövéssel öljék meg

A keresztény fővadász a Magasles nevű vadászati szakblognak adott egy méltatlanul kevés figyelmet kapott interjút.semjen_2.jpg

A két napja megjelent beszélgetésben a kormány második kitér a vadászok által önkényesen kóbornak minősített, és kilőtt kutyákra. Ez szerinte azért nem vadászati kérdés, mert kóbor kutyákra nem vadásznak.

Hanem csak úgy simán megölik őket. Akkor is, ha nem kóbor kutyák. (Lásd még a francia turisták kutyájának esetét, ami egész Európát bejárta, amíg Magyarországon meg nem ölte egy hivatásos vadász, és bele nem dobta a Dunába.)

Az empátiájáról legendás az interjúban Semjén – úgyis mint az az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke – beleéli magát a kutyák helyzetébe. Ahogy ő látja, az áldozatnak is az a legjobb, ha meggyilkolják:

Viszont két dolgot ajánlok megfontolásra: ha valaki látta egyszer is, ahogy 3-4 kóbor kutya széttép egy őzgidát, vagy egy vemhes őzet, az másként fogja megítélni ezt a helyzetet. A másik: ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el, mintsem nyomorultul fagyjak meg, megegyen a rüh, éhen pusztuljak vagy elüssön egy autó és az árok szélén még napokig kínlódjak.

Élnénk a gyanúperrel, hogy egy, a kidobott kutyák körében végzett közvélemény-kutatás gyökeresen más eredményt hozna;

Semjén kóbor kutyaként a kisebbséghez tartozna:

a zöm számára nyilvánvalóan egyik alternatíva se elfogadható. Leginkább természetes halállal, végelgyengülésben terveznének kimúlni, lehetőleg minél később, és a legrosszabb halálnemnek a Semjén és társai általi, idő előtti meggyilkoltatást látják.

De persze az is lehet, hogy ezoterikus-babonás vonzalmairól ismert miniszterelnök-helyettes valamiképpen belelát az áldozatainak fejébe, és meggyőzi magát, hogy az áldozat is boldog a kivégzéstől.

Az interjúból kiderül továbbá, hogy

  • Nyugat-Európában utálják a vadászokat (ami egy újabb, fényes bizonyítéka az európai civilizáció pusztulásának),
  • Magyarországon (szerinte) nem utálják őket,
  • a megbecsültségükre kiváló bizonyíték, hogy az egyszerű halandók fölött állnak, nem ugyanazok a törvények vonatkoznak rájuk, mint másokra,
  • még a kormányzat is respektálja az érdekeiket: a vadászat kb. az egyetlen terület, amelyen a törvénykezés előtt egyeztetnek az érintettekkel,
  • ezért aztán szerinte Magyarországé Európa legjobb vadászati törvénye (nyilván a vadászok számára, illetve már megint mindenki szembejön az autópályán),
  • ennél jobb már csak Kádár idején volt a vadászoknak (lásd még: téeszelnökök és párttitkárok), de még akkor se sokkal.

Továbbá a KDNP elnöke elirigyelte Orbántól, hogy mindenfajta, szívének kedves presztízseseményekre költheti a közpénzmilliárdokat: 2021-ben, amikor vadászati világkiállítás is lesz Magyarországon, meg fogathajtó vébé is, Semjén azt akarja, hogy “különböző fegyverkategóriákban Európa- és Világbajnokságot rendezzünk Magyarországon 2021-ben. Beleértve az íjászatot is.”

A 2021-es évet Semjén tehát

a vadászok előtti térdreborulásnak szentelné,

Valószínűleg Isten már a beelegyezését adta, de mivel minden elmúlik egyszer, az nem lehet, hogy a vadászat kultusza is így járjon. Fent kell tartani a hódolatot, ezért

figyelmet fordítanánk arra is, hogy a kistelepüléseken is legyen egy-egy vadászszoba (…) segítené a közös emlékek ápolását, erősítené a helyi identitást. 

Ha valami segíteni fogja, az biztosan, hogy a kormány kötelezi őket, hogy ilyen értelmetlen hülyeségekre költsék a pénzüket.

Facebook Comments