A bíróság elítélte a Kétfarkú Kutyapárt járdafestőit

A bíróság elítélte a Kétfarkú Kutyapárt járdafestőit

Kegyetlenül lecsapott a magyar igazságszolgáltatás.mmkp.jpg

  • Az MKKP járdafestőit még áprilisban jelentették fel, mert összefestették a megyeszékhely egyik feltört járdáját.
  • A kormány emberei tették a dolgukat: a Vas Megyei Kormányhivatal köztisztasági szabálysértés miatt figyelmeztetésben részesítette az aktivistákat (saját meghatározásuk szerint: passzivistákat).
  • Az MKKP felebezett.
  • Ezek után a Szombathelyi Járásbíróság helybenhagyta a Kormányhivatal döntését, így jogerősen is köztisztasági szabálysértést követtek el a festők.

Az ügyről a nyugat.hu számolt beA határozat értelmében írásbeli figyelmeztetést kapnak, valamint két évre bekerülnek a szabálysértési nyilvántartásba.

Ez az első bírósági döntés, ami elítéli a Kétfarkúak járdafestőit. A szombathelyi bírót azért lehet, kicsit meg is róják ítéletért; lehetett volna azért keményebb is: áprilisban, Budapesten Gulyás Mártont közmunkára ítélték azért, mert összefestékezett egy járdát.

További tanulság, hogy a kormány nem szereti a matematikát: az MKKP festése a matematika ún. négyszín-tételét illusztrálja: ti., hogy egy tetszőleges régiókra osztott síkot ki lehet úgy színezni legfeljebb négy szín felhasználásával, hogy ne legyen két azonos színű szomszédos régió.

Ráadásul a kétfarkú-passzivisták azt mondták a bíróság előtt,  korábban közmeghallgatáson panaszolták el a város vezetőinek, hogy

számtalan olyan terület van Szombathelyen, ahol teljesen lekoptak az útburkolati jelek és baleset-veszélyesek járdák, ám az ügyben nem történt semmi. Ezután gondolták úgy, hogy festéssel hívják fel a közvélemény figyelmét a problémára.

Azt meg különösen nem szeretik a Fideszben, ha a valamely polgárok bele kívánnak szólni az ügyek vitelébe (ha az nem a migránsok azonnali kiűzésével függ össze).

Még szerencséjük volt, hogy nem kánikula idején festettek, mert rátenyereltették volna őket egy forró motorháztetőre, ha éppen van autó a környéken.

Facebook Comments