Nem vesztegeti az időt a Fidesz új frakcióvezetője: máris nekiesett Orbánnak, Kövérnek és Ádernek

Nem vesztegeti az időt a Fidesz új frakcióvezetője: máris nekiesett Orbánnak, Kövérnek és Ádernek

Pedig Gulyás Gergely Göncz Árpádon és Sólyom Lászlón akart ütni. De nagyon félrement.gg.jpg

A két volt köztársasági elnököt a Kósa Lajos utódjául kijelölt politikus azért támadta meg, mert

negatív értelemben vett súlyos történelmi felelőssége

van abban, hogy 1991-ben nem léphetett hatályba az akkori jobboldali kormánypártok által elfogadott igazságtételi törvény, amelyik benyújtóiról Zétényi-Takácsként hírhedett el.

A törvény lehetőséget adott volna az 1944. december 21. (Ideiglenes Nemzetgyűlés) és 1990. május 2. (a szabadon választott Parlament első ülésnapja) között elkövetett emberölések, halált okozó testi sértések és hazaárulások ügyében, hogy az elévülés újra kezdődjék, azon esetekben, amelyeket a proletárdiktatúra rendszere nem torolt meg. Gulyás – aki a Fidesz alelnöke és az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke  –  szerint a témában rendezett budapesti konferencián azt mondta: az erkölcsi rend(???) helyreállításához szükséges döntés volt ennek a törvényjavaslatnak a benyújtása és elfogadása.

Tehát az akkori kormánypártok, az MDF, a KDNP és az FKgP az erkölcsi rend oldalán álltak, míg az ellenzők nem. A törvényről Göncz Árpád, akkori köztársasági elnök kezdeményezett előzetes alkotmánybírósági vizsgálatot, az AB – amelynek Sólyom László későbbi államfő az elnöke – úgy döntött, sérti a jogbiztonságot: jogsértésre nem lehet jogsértéssel válaszolni, az

egyszer már elévült cselekményeket nem lehet újra büntethetővé tenni.

Az akkori ellenzék (SZDSZ, MSZP, Fidesz) egységes volt abban, hogy a mindössze két paragrafusból álló törvényjavaslat a kormánypártok bosszúhadjáratának eszköze, és semmi más célja nincs, mint a gazdasági gondokról elterelni a figyelmet, és az ellenség felmutatásával javítani a kormányoldal népszerűségét.

Ezért a törvényt nem szavazták meg az ellenzéki képviselők. Nem szavazta meg többek között

  • Kövér László
  • Szájer József
  • Áder János
  • és nem szavazta meg Orbán Viktor sem.

Gulyás tehát nem tett mást, mint felemlegette saját pártja, a Fidesz negatív értelemben vett történelmi felelősségét, egyúttal

beleverte eddigi mentorainak, Szájernek és Kövérnek, valamint Orbánnak és Ádernek az orrát, hogy történelmi bűnt követtek el.

Gulyás az egyedüli igaz hit, az univerzális morális, valamint az erkölcsi rend valódi képviselőjeként azt akarta mondani, hogy Göncz és az akkori Alkotmánybíróság (benne Sólyom mint elnök) nem jobbak a kommunista bűnösöknél.

De ehelyett gyakorlatilag azt mondta: Orbán, Kövér, Áder és Szájer = Biszku, Kádár és Marosán.

Igazi politikai talentum.

Facebook Comments