Simicska csak játszik Orbánnal, de a bombát nem meri ledobni

Simicska csak játszik Orbánnal, de a bombát nem meri ledobni

Van abban valami vicces, mulatságos és szórakoztató, amikor a a korábbi duumvirátus egyik tagja azzal múlatja az időt, hogy saját plakáthelyein azonosítja a másik duumvirt bizonyos nemi váladékkal.og_2.jpg

Majd arcukat nem vállaló Fidelias-tagok Fidesz-aktivisták hétköznapi fiatalemberek önkéntesen festik le az obszcén feliratokat, és ezzel kért tesznek más tulajdonában.

  • Majd ezért fel is jelentik őket. (Nem Simicskát. Simicska a fidelitasosokat.)
  • Majd másnap éjjel Simicska fia is kimegy, és felfesti ugyanazt, amit az apja.

Így mulatnak a magyar urak.

Mintha a világháborúban az oroszok és a németek és az amerikaiak azzal szórakoztatták volták magukat, hogy összegrafitizik a falakat, hogy “Hitler is cum”, Uncle Sam ist Wichse”. De nem. ők ehelyett lőttek egymásra, nem vicceltek.

  • Lehet, hogy csak egy átmulatott éjszaka dühöngését látjuk. (“Hát nemoggmá’ nem azt írjak a saját tulajdonomra, amit akarok”.)
  • Lehet, hogy tudatos elgondolás: így akar biztatni mindenkit a politikai véleményközlésre. A népművészet mecénása mintegy.

De akármelyik is: eredménye nem lesz. Ettől Orbán nem válik nevetségessé, csak igazságtalanul megbántott és ok nélkül gyalázott mártírrá.

Simicska ugyanis nem árulja el, hogy Orbán miért geci.

Néhány millióan vannak, akik enélkül is egyetértenek vele, de van több mint kétmillió ember, akik szerint Orbán nem geci.

Ha némi tényt mellékelnek talán, ami alátámasztja a konklúzióját, akkor esetleg közülük is meggyőzhetők volnának néhányan. vagy néhány százezren.

Simicska vagy negyedszázadon át kísérte Orbán pályafutását. A kulisszák mögötti ügyek intézésével egyengette az utat. Ha ő borítana, ha előállna egy vallomással, ha nekilátna megírni a verzióját népünk vezérének politikai életrajzáról, akkor azzal jelentősen hozzájárulhatna az utóbbi 25 év történelmének feldolgozásához.

Valamint esetleg Orbán leváltásához.

Amikor Orbán kidobta a kormányából (emberein keresztül), akkor egy évig hallgatott. Aztán amikor el akarták venni tőle a sajtóját, akkor teleszórta a nyilvánosságot azzal, hogy Orbán geci. Megpendítette, hogy esetleg ügynök volt. 

De ez Orbánnak meg sem kottyant.

Simicska idén plakátkampányt indíttatott azzal, hogy Ők lopnak. Aztán azzal, hogy Gengszterek. Amíg be nem tiltotta a pártállam a politikai plakátokat.

Nem mondhatni, hogy eddigi hadjárata nagyon eredményes lett volna. Vereségre áll, visszavonulóban van, csak vissza-visszalő,

ahelyett, hogy ledobná az atombombát.

Nem tudja, nem meri, nem akarja. Ki tudja.

Az sokkal kevésbé érdekes, hogy Orbán mi volt 35 éve, egy elmúlt rendszerben. Az az érdekes, hogy mit csinál most. Simicska sokat tud erről. Az emberek meg szeretik a tényeket, és a tények győzik meg őket.

Véleménye lehet Orbánról, de véleménye mindenkinek lehet. Simicskának viszont tényei is vannak.

Ha a volt duumvir nem áll elő velük, életszagú, elsőkézből való, megalapozott, bizonyítható történetekkel az elmúlt 25, vagy legalább 6-7 évből, akkor nem is akarja legyőzni Orbánt. Akkor Simicskáék nem gondolják komolyan.

Lehet, hogy fél a következményektől. Tart tőle, hogy azt ő sem (vagy ő nem) élné túl.

Lehet, hogy ezt Orbán megüzente neki, és emiatt különös joggal tudja az gondolni (és festeni), hogy Orbán egy geci. De amíg erről nem beszél nyíltan, addig nem várhatja el, hogy a Fidesz mögött álló milliók is osszák a véleményét, és ameddig ők kitartanak, addig Orbán nyugodtan maradhat egy geci.

Facebook Comments