Zseniális kampányfogás, irritáló közpénzszórás: kitöltöttük a Nemzeti Konzultációt Gipsz Jakab nevében

Zseniális kampányfogás, irritáló közpénzszórás: kitöltöttük a Nemzeti Konzultációt Gipsz Jakab nevében

Aztán ugyanazzal a géppel, ugyanazt az email-címet beírva, a Rózsaszín Párduc nevében.

Aztán Miki Egér nevében.

Kitalálhatja, hogy mi történt.

nemzeti_konz2.jpg

Semmi.

A Nemzeti Konzultáció (már azt se tudjuk, hanyadik), amely ismét sok milliárd adóforintunkból készült el

egyszerű csalás. Kampányfogás.

Bárki, bárhányszor kitöltheti, még magyarul se nagyon kell tudni hozzá.

Ön még azt gondolta, tényleg kíváncsi a Fidesznél bárki a véleményére? Hehe. Hehehehe.

  1. Aki látott már internetes kérdőívet, tudja, hogy így nem szabad csinálni.

Nincs semmilyen ellenőrzés, a kérdőívet tényleg bárhányszor ki lehet tölteni, bárkinek a nevében. (Próbálja ki, ha van öt perce!) Vagyis: különösebb informatikai képzettség nélkül meg lehet hamisítani az eredményt.

Manapság, ha az ember be akar indítani egy vállalkozás, tíz perc alatt vesz magának több ezer török követőt a Twitteren. Egy átlagos hacker öt perc alatt meg tudná oldani, hogy mind a 10 millió magyar kitöltse a kérdőívet.

Amikor pár hét, hónap múlva feláll valamelyik fideszes mameluk, hogy ennyien és ennyien töltötték ki a kérdőívet és 102,5% arra szavazott, hogy a Soros-tervet ne lehessen végrehajtani, gondoljon arra:

pont ugyanígy mentek a „szavazások” a kommunizmusban.

Mindig az MSZMP jelöltje győzött, mert másra nem is lehetett szavazni. És a részvételt is mindig meg lehetett hamisítani.

Mivel bárki bárhányszor tölthet, mindenfajta ellenőrzés nélkül, így az eredmény is csalás lesz. Arra hivatkozni pedig hazugság.

  1. A Fidesz a saját választóit is hülyének nézi ezzel a kérdőívvel.

Ne gondolja, hogy a Fidesz vezérkara nem tudja mindezt. A csalás lehetőségét egy négy éves gyerek is átlátja. (És akkor még nem beszéltünk a kérdések színvonaláról.) A Fidesznél tudják, hogy az egész kamu és nem is csinálnak titkot belőle: ők maguk költenek el milliárdokat a mi pénzünkből, sokadszorra, hogy hülyének nézzenek minket. Fel sem merült, hogy gondolkodni képes felnőtt embereknek néznék a magyar választópolgárt. Fel sem merült, hogy valódi kérdés tegyenek fel igazi nemzeti ügyekben, olyanokban, mint például Paks2, vagy az igazságos választási rendszer.

Valószínűleg a Fidesznél arra kíváncsiak, mi az a minimum szellemi színvonal, az a minimális logika, racionalitás, amikor az embereknek feltűnik, hogy átverik őket. Amikor az emberek dühvel reagálnak az átverésekre, a hazugságra, mint pl. 2006-ban, az őszödi-beszéd idején.

Úgy látszik, még mindig nem tartunk ott, pedig a Fidesz már többször elmondta a maga őszödi-beszédét. Többek között ezzel a kérdőívvel:

nemzeti_konz1.jpg

  1. A Soros-terv bemutatása is kamu.

Olvassa el az Index kis összesítőjét a Soros-tervről. Létezni létezik, de amit a Fidesz Soros-tervnek gondol és mutat be, köszönőviszonyban sincs azzal, amit Soros György szeretne.

  1. A „konzultáció” elterelés a valós magyar problémákról.

Alacsony fizetések, munkanélküliség, egészségügy, oktatás, szegénység – soroljuk, hogy milyen problémákkal lehetne foglalkozni.

Csak akkor nem nyerne a Fidesz.

Egyszerűbb félelemben tartani és átverni az embereket, mint a valós problémákkal foglalkozni. Meg, közben lehet jókat lopni is.

Ehelyett a magyar kormány – megint csak fontos hangsúlyozni – a mi pénzünkből költ arra, hogy egy magyar származású milliomos mit ír különböző újságokba. Ne mondjuk már, hogy ez a legégetőbb probléma Magyarországon. Probléma, ha nincs CT, vagy wc-papír a kórházban, ha magadnak kell bevinned a gyógyszereidet és moslékot adnak a betegeknek enni. Probléma, hogy nem a gyerekek jövőjéről beszélünk az oktatásban, hanem arról, hány lőtér létesül az adóforintjainkból, ahol a gyerekek megtanulnak lőni. Tényleg egy olyan készség, ami zombiapokalipszis esetén jól jön, de mi inkább az angol nyelvet és az informatikát helyeznénk előtérbe, meg a kreatív problémamegoldást, a kritikai gondolkodást, vagy szimplán az olvasás élvezetét.

A Soros-tervnek és ennek a konzultációnak semmilyen kihatása nincs ma a magyar emberekre, erre minden fillér elköltése pénzkidobás csupán.

  1. Manipuláló kérdések, hazug válaszok.

Még nem beszéltünk a kérdésekről és az arra adható válaszokról. Itt megint nem finomkodik a fideszes propaganda: ellenőrizhetetlen, hazug állítások, félretájékoztatás, csúsztatások, torzítások mindegyik kérdésben. Ráadásul úgy fogalmazták meg mindegyiket, hogy az eleve az ember szájába adja, mit kell válaszolnia.

Nem az a lényeg, hogy a kitöltő mit gondol, hanem, hogy a Fidesz a folyamatos kampányban eszközként használhassa fel a konzultációt. Így válik mindenki, aki kitölti a kérdőívet, maga is a választási kampány élharcosává, a Fidesz eszközévé. 

  1. Frissül a Kubatov-lista.

Nem történt semmi más, csak a Kubatov-lista frissítése. Ha visszaküldi a saját nevén kitöltve, a saját email-címével, biztos lehet benne, a Fidesz szerverén újabb név kerül abba a hosszú Excell-táblába.

Facebook Comments