Két atombombát akar dobni Orbánra Simicska februárban, amitől politikai földcsuszamlást vár

Két atombombát akar dobni Orbánra Simicska februárban, amitől politikai földcsuszamlást vár

A kormánylap máris vezércikkben retteg az “aljas lejáratótervtől”.simvesz.jpg

A Magyar Idők névtelen vezércikkben esett neki szombaton a Magyar Nemzetnek, amelyben olyanok vannak, mint hogy

a minden cikkében a Fidesz hatalmának megtörését célzó, koncepciótlan revolverújság

ami megtörése szót megőrzésre cserélve elég plasztikusan leírja azt a 3 évvel ezelőttig másfél évtizeden át tartó időszakot, amikor mai kormánylap szerkesztői írták a a Fidesz harci lapját. Ám ennél érdekesebb, hogy a cikk azért íródott, hogy felhívja a figyelmet a Simicska-veszélyre, és tompítani próbálja annak hatását, ha

a volt gazdájuk tényleg nekiesne a jelenlegi kitartójuknak.

Márpedig a Magyar Idők szerint ez lesz a helyzet: Simicska komolyabb ellencsapásra készül annál, mint hogy részegen, összekent zakóban veszprémi hirdetőoszlopokat grafitizzen össze.

Az oligarcha totális támadásra készül. (…) Ki tudja, milyen aljas lejárató történeteket tákol össze a dölyfös sértettségtől eltorzult lelkület valamikori barátjáról. Állítólag kettőt is. Az oligarcha talpnyalói legalábbis ezzel próbálják vigasztalni az egyre inkább elbizonytalanodó, megkeseredett munkatársakat a médiabirodalmon belül, ettől várják a G-nap harmadik évfordulóján a nagy februári földcsuszamlást a politikában.

A cikk nem konkretizálja, milyen témában várható a nagy leleplezés (ügynökügy, nőügyek, lopások, Orbán-család – sok minden szóba jöhet), de szerinte már az is a Nagy Tervhez tartozik, hogy Vona megtámogatta Gyurcsányt a Orbán külföldön tartott pénzének ügyében.

Az mondjuk annál figyelmreméltóbb, hogy a dolgot a megszólított Magyar Nemzet se tagadja olyan nagyon: az összeveszés óta roppant szokatlan módon szemlézték az egykori kollégák cikkét; ráadásul azt a címet adták neki, hogy Simicska tartogathat valamit Orbán Viktor ellen.

Azt eddig is lehetett sejteni, hogy Simicskának lehetnek információk a birtokában, amelyek vagy súlyuknál, vagy váratlanságuknál fogva árthatnak a Fidesz, illetve Orbán presztízsének. Csak 2 kérdés volt:

  • van-e olyan információja, ami csak Orbánnak árt, neki nem?
  • miért nem állt már elő vele?

Az elsőre valószínűleg igen a válasz, a másodikra meg az, hogy azért, mert

a kár a választás előtt kevéssel igazán helyrehozhatatlan.

Tavasszal a B1 blogon mi is írtunk arról, hogy az egykori befolyásos Fidesz-oligarcha megüzente, eláll a botránytól, ha Orbán hajlandó lemondani. Természetesen nem volt hajlandó.

Most aztán várhatjuk 2018. február 6-át. Az lesz a G-nap 3. évfordulója.

Facebook Comments