Itt a bizonyíték, miért ne higgyen el semmit a Magyar Időknek

Itt a bizonyíték, miért ne higgyen el semmit a Magyar Időknek

Ha nem szúrta volna a szemét a kormányzati propaganda idáig, mutatunk egy másik esetet.

magyar_idok2.png

Ma hozta le a Magyar Idők című kormányzati propaganda-lap, hogy az egyik munkatársukat, Köpöncei Csillát Junior Prima-sajtódíjban részesítették. Ez önmagában maximum önreklámnak jó, minden újság eldicsekszik vele. Csakhogy: egy évvel ezelőtt, 2016-ban három indexes újságíró nyert Junior Prima-sajtódíjat, akkor a Magyar Idők így kommentálta az esetet:

„A Junior Prima sajtódíj már rég megérett a pusztulásra. Elég csak végignézni az utóbbi évek névsorát, belterj van itt, nem sokszínűség: Index, Magyar Narancs, 444, Index, Magyar Narancs, 444…”

magyar_idok1.png

 

A szponzorok idén már láthatóan nem szerették volna, ha csak az ellenzéki médiát díjazzák, ezért 2017-ben fordult  a kocka: a Magyar Időkön kívül ketten is a közmédiából kaptak díjat. És láss csodát: a Magyar Idők hirtelen nem arról cikkezett, hogy be kellene szántani az egészet, meg az undorító libslik, a Junior Prima-díj 2017-re rangos szakmai díjjá avanzsált. 

Abszurd az abszurdban, hogy a múlt évben egy, a G-nap után a HírTv-től lefalcolt, a Fideszhez való hűséget az objektivitásnál fontosabbnak tartó propagandista ilyeneket írt az akkori cikkbe:

“Nem gondoltuk egy percig se komolyan, hogy az akkori zsűritag Friderikusz Sándor majd épp az SZDSZ-elnökválasztási csalásáról szóló riport készítőjére, a tévéostrom operatőrnőjére vagy a szocik korrupt kistérségi biztosának leleplezőjére voksol – hiába is érdemelte volna meg mindegyikük. Viszont legalább az a szórakozásunk megvolt, hogy Friderikusznak és néhány ideológiailag kigyúrt ballibnek végig kellett néznie a számukra politikailag kellemetlen témájú filmeket, mielőtt a médiaspanoknak kioszthatták volna a több milliós jutalmakat. Az is teljesen nyilvánvaló volt az évenkénti névsorokból, hogy a jobboldali sajtótáborból sokáig csak a Heti Válasz újságírói nyerhettek.”

 Mit változik a világ egy év alatt! 

Facebook Comments