Mészáros Lőrinc vs. Beyoncé: a stróman négyszer annyit kaszált

Mészáros Lőrinc vs. Beyoncé: a stróman négyszer annyit kaszált

Beyoncé egy év alatt összesen kb. 105 millió dollárt (kb. 28 milliárd forintot) keresett. Ez a pitiáner összeg csak a negyede annak, amivel Mészáros Lőrinc összelopott magának a Fidesz segítségével.

beyonce_meszaros_lorinc.jpg

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egy év alatt 100 milliárd forinttal gyarapodott.

Ennek csak a negyedét kereste meg a legsikeresebb amerikai előadónő, Beyoncé. A Forbes friss listája szerint a zeneiparban 2017-ben a női előadók közül ő kereste a legtöbbet a Lemonade című albumával és a Formation világturnéval.

A legjobban kereső női sztárok között a 2. helyre Adele került, aki 69 millió dolláros bevételét főleg az idei turnéjából és a 2015-ben megjelent és eladási rekordokat döntő 25 című albumából szerezte. A brit énekesnő egy éve is 2. volt a ranglistán 80,5 millió dolláros adózatlan jövedelemmel.

A tavalyi listavezető, Taylor Swift a 3. helyre csúszott vissza a 44 millió dolláros bevételével, ami messze elmarad az előző évi 170 millió dollártól. Viszont a 27 éves énekesnő csak most indul turnéra, és nemrég jelent meg az új, Reputation című lemeze.

meszaros-lorinc-es-orban-viktor_1.jpg

A 444 levonta a következtetést:

Beyoncé, Adele és Taylor Swift együtt sem tudott annyit “keresni” egy év alatt, mint Felcsút fideszes polgármestere.

  • A lista 4. helyére a kanadai Celine Dion került 42 millió dollárral,
  • az 5. pedig Jennifer Lopez lett 38 millió dollárral;
  • a 6. Dolly Parton lett, a 71 éves countryénekes ugyanis 37 millió dollárt keresett 62 koncerttel;
  • őt Rihanna 36 millió,
  • Britney Spears 34 millió,
  • Katy Perry 33 millió
  • és a 75 éves Barbra Streisand 30 millió dollárral követi.

A Forbes a lista készítésekor a 2016 júniusától eltelt 12 hónap adózatlan jövedelmeit vette figyelembe. A sztárok bevételeit főleg a lemezeladásokból és a turnék adataiból számolták ki. 

A Mindbreaking Tumblr-író így foglalta össze Mészáros mesés gazdagodását:

 

Százezerszer egymillió forinttal. 

Az év minden egyes napján 274 millió forinttal. 

Minden nap minden órájában 11 millió forinttal. Este lefekszik, reggel felébred, és mit lát? “Jé, 88 millió forinttal gazdagabb lettem.” 

Amíg alszik, annyit keres, hogy amikor reggel felkel pisilni, a tízezres kötegek a földtől a feje búbjáig érnek. Ezt a halmot minden nap háromszor megkapja. Az év minden napján. Egy évben 1100-szor kap annyi tízezrest, amennyi a földtől a feje búbjáig ér. Mert megérdemli. 

Két óra alatt megkeresi a Te panellakásod árát. 

Percenként 180 ezer forinttal. Egy perc alatt keres annyit, mint te egy hónap alatt. Mert olyan okos. 

625 bőröndnyi tízezer forintos. Egy kamionnyi tízezres. Az év minden egyes napján két bőröndnyi tízezressel megy haza. Na jó. Vasárnaponként nem.

1000 darab luxuslakás ára a Belvárosban. Ötven háztömb. Ha kiadja albérletbe, havi 300 millió (napi 10 millió) forintot fial. 

2000 méter magas torony tízezer forintos kötegekből. Kétszer olyan magas torony tízezer forintosokból, mint a Kékestető. 

Másodpercenként 3050 forint. Egész konkrétan, ha meglát egy ötezrest az úton, nem éri meg neki lehajolni érte, mert nem jön ki órabérben. (Az más kérdés, hogy az ilyen ötezerért a saját anyját is megbassza, de az csak szórakozás).

 

(Mindbreaking Tumblr)

Facebook Comments