Gyakorlatilag beismerte a Fidesz: kamu volt a migránsellenes propagandája

Gyakorlatilag beismerte a Fidesz: kamu volt a migránsellenes propagandája

Milyen tömeges bevándorlás? Minden hazugság volt, amit eddig mondtak.plakt.gifEddig azzal kampányolt (jellemzően közpénzből) a kormány és annak pártjai, hogy Magyarországot valamiféle apokaliptikus menekölt-, migráns- és bevándorlási válság fenyegeti; tíz- és százmilliók, sőt, milliárdok akarnak majd itt letelepedni, amit megakadályozni a Fidesz elsőszámú prioritása. (Ki ide belépsz, nem veheted el a magyarok munkáját.)

Mostantól arra álltak át, hogy olyan humanista és emberbarát az Orbán-rezsim, hogy 1300 embernek is menekültjogot adott. Erről Altusz Kristóf államtitkár nyilatkozott egy máltai újságírónak, és semmi okunk az feltételezni, hogy nem tervezett és egyeztetett stratégiáról van szó.

Lehet, hogy ez csak a kettős beszéd részeként a külföldnek szólt, de akkor nem vették tekintetbe, hogy be fog kerülni a magyar közéletbe is. Mint ahogy be is került. Ráadásul az új helyzet nemcsak a Fidesz szavazótáborát zavarta össze, hanem még a politikusait is; legalábbis erre látszik utalni, hogy Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató migrációs sorvezetőt volt kénytelen kiadni a Fidesz országgyűlési képviselői és választókerületi elnökei számára.

De ez valószínűleg csak mégjobban összezavarja majd őket.

A Magyar Nemzet által megszerzett brief ugyanis teljesen zárójelbe teszi, meghazudtolja és megcáfolja a Fidesz eddig kommunikációját. A propagandaminisztériumban készül sorvezető ragaszkodik ugyan ahhoz, hogy

  • Soros összeesküdött Magyarország ellen,
  • az ellenzék lebontaná a kerítést,
  • Brüsszel meg felső határ nélküli kvótát akar,

azonban azt elismerik, hogy Magyarország menekülteket fogadott be (2015-ben 508, míg 2016-ban 432, 2017-ben 1291 és 2018-ban eddig 37 személyt), mert “a genfi egyezmény  szerint akik nemzetközi védelemre jogosultak, azoknak védelmet kell adni”.

Most túl azon, hogy Sorosnak nincs befolyása összeesküdni és az ellenzék nem bontaná le a kerítést, a Fidesz úgy tesz, mint a brüsszeli kvóta és a menekültek befogadása 2 különböző dolog volna. Miközben dehogyis: Brüsszel nem embereket akar telepíteni Magyarországra, csak azt várja, hogy a magyar hatóságok vállalják át más uniós országokat érintő menekültkérelmek elbírálásának egy igen kicsi részét (egészen pontosan 1294 darabot).

Darabot és nem embert, mert kérelmekről van szó, amit el is lehet utasítani. Ez az elhíresült kvóta.

Ráadásul, ha a magyar hatóságok történetesen – és nem túl nagy eséllyel – a (kérelmek) befogadása mellett döntenének, az országot még akkor sem érintené túlságosan. Sőt, szinte semennyire.

A Fidesz (Rogán propagandatárcájánál, közpénzen készül) sorvezetőjéből is kiderül, hogy a menekültek nem maradnak Magyarországon. Az utóbbi 3 évben befogadott több mint 2000 menekült

a Fidesz tájékoztatása szerint a védelemben részesítettek 90 százaléka Magyarországon nem létesített lakcímet,

hanem kihasználva a schengeni övezeten belüli szabad mozgás lehetőségét, a kiállított okmányokkal elhagyta Magyarország területét.

Egészen biztosan ugyanez történne azoknak a kvótásokkal is, akik kérelmeinek elbírálása ellen az utolsó vérig harcolni akar az Orbán-kormány.

És ezt nevezi a rezsim a tömeges bevándorlásnak, ami ellen március 8-ig még mindig el van rendelve

a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet.

Pedig – mint a Fidesz és a kormány saját adataiból is világos – nem akarja itt senki megváltoztatni Magyarország etnikai összetételét – legkevésbé maguk a menekültek. Nincs betelepítés – se tömeges, se semmilyen. Csak fideszes hazugság van, amit most el is ismertek.

Facebook Comments