Teljesen elgurult a beszélő krumpli – mindenki veszélyes a nemzetbiztonságra, csak ő nem

Teljesen elgurult a beszélő krumpli – mindenki veszélyes a nemzetbiztonságra, csak ő nem

tumblr_oqdfu4v9nj1qzdga6o1_400.gifA magyar közélet kifogyhatatlan humorforrása Németh Szilárd. Az már a Fideszt minősíti, hogy alelnökének tett meg egy cégéres bohócot, akinek nem probléma össze-vissza beszélni az ótvar marhaságokat, és még meg is sértődik közben. Közvetítés a kupolás óvodából.

A balhé garantált volt az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában. A Németh Beszélő Krumpli Szilárd hetek óta azzal haknizza körbe a propagandamédiát, hogy ő bizony kitiltja az ülésről az LMP-s Szél Bernadettet. Amikor rájött – szóltak neki az ápolók –, hogy ehhez bizony (még) nincs joga, akkor azzal fenyegetőzött, hogy ő maga nem vesz részt az ülésen. Végül így is tett: magával ráncigálta büszke párttársait és jól kivonultak, ellehetetlenítve a bizottsági munkát.

Jegyezzük meg: kevés olyan helye van a világnak, ahol a kormánypárti többség alkalmazza az obstrukciót, nem az ellenzék.

Németh reakciója az ellenzéki okvetetlenkedésre persze abszolút jogos. Mi az, hogy a Soros-tervről akarják kérdezni a miniszterelnököt, meg még ki tudja ki mindenkit? Hát nem olvasnak ezek plakátokat? Ott van kéken-fehéren, hogy van Soros-terv  és nagyon nagyon veszélyes. Mit lehet erről még kérdezni? Majd pont Orbán Viktor fog ezeknek válaszolni! Hát mi nem kéne még? Meg épp a nemzetbiztonságot leginkább veszélyeztető ügyben kell tájékozódnia a nemzetbiztonsági bizottságnak? Hát hol élnek ezek? Ha egy krumpli képes beszélni, úgy gondolkodni is – már a maga roppant korlátos módján. Ahogy fentebb igyekeztünk modellezni azt.

De a megújulni mindig képes Fidesz alelnök most is bemutatta pengeélességű logikáját. Minthogy senki nem adott a kormányzat részéről nemhogy kielégítő, de egyáltalán, valamilyen választ az ülésen a Soros-tervvel kapcsolatban – elvégre ezt a Fidesz ügyesen megakadályozta –, így a testület szocialista elnöke az érintettnek tette fel a galád összeesküvéssel kapcsolatos kérdéseit: levelet írt Soros Györgynek, mint bizottsági elnök, és a sátáni terv után tudakolózott. Ördögi húzás, de ha kicsit belegondolunk, az óvodai kiscsoport közepes elvégzése után már senkinek nem lehetne meglepő ötlet megkérdezni azt, akiről évek óta szól a magyar politika. Ha Soros György a magyarság homogén, fehér, keresztény, egyenfajú közösségének lerombolására tört – igen, ilyen jelzőket használ ma a magyar jobboldal –, akkor talán kérdezzük meg tőle: miért teszi? Legfeljebb nem hisszük el, amit mond, ha tagad – elvégre vannak hírszerzési információink az ellenkezőjéről. Ja, nincsenek.

Németh Szilárd szerint azonban Molnár nem írhatott volna levelet Sorosnak. Miért? Csak. Nem és kész! Sőt, ezek után, hogy az elnök levelét megírta, immár maga is nemzetbiztonsági kockázattá vált. (Könnyen megye ez! Vigyázzunk hát, kinek írunk eztán leveleket Németh Szilárd engedélye nélkül!)

Szél Bernadett ügyéről is kérdezték főhősünket, a krumplit. Mert ha az ellenzéki politikus nemzetbiztonsági kockázat, akkor a titkosszolgálat hibázott, hisz szerintük nem az. De van ám megoldás: nemrég lett azzá. 2014-ben még nem állt Soros zsoldjában, de most már igen. Érthető – ezért büfögi fel Németh és a kormánypropaganda percenként, hogy Szél miként kapott 16 évesen amerikai ösztöndíjutat a Soros-alapítványtól, és tizenévvel ezelőtt két hónapig dolgozott egy civil szervezetnél. Mindez a jelek szerint 2014 óta történt Széllel. (Kicsit nehéz követni a leírtakat? Jogos. Sajnos kénytelen voltunk egészen pontosan beszámolni a kormányzati logikáról. Így megy ez.)

Somolyoghatunk vagy akár hangosan röhöghetünk is ezen az egészen – de attól még Németh Szilárd és bűntársai a mai, magyar valóság. Ők döntik el, mi a magyar parlamentarizmus, mi a magyar demokrácia. Hamarosan mindenki kap egy esélyt, hogy maga döntsön Németh Szilárdról és pajtásairól.

Facebook Comments