Néhány szerény kérdés Rezsiszilárddal kapcsolatban

Néhány szerény kérdés Rezsiszilárddal kapcsolatban

A tegnapi sajtótájékoztatójából az Index készített másfél perces videót Németh Szilárdról. Minden benne van a Fidesz utóbbi nyolc évéről és az ország állapotáról. 

nemethszilard_kimeredt_szemmel.gif

Németh Szilárd, a Fidesz allenöke, a B1 blogon csak Beszélő Krumplinak nevezett politikus sajtótájékoztatót tartott tegnap és olyan magas labdát (nem is egyet, labdákat!) dobott fel, hogy hirtelenjében nem is tudjuk, melyiket üssük le. 

 

Az első kérdés, ami felmerül:

Hogyan lehetséges, hogy ez az ember a nyolc éve kormányzó párt alelnökeként ott áll a kamerák előtt és sajtótájékoztatót tart?

 

Nincs egyetlen jól kiejtett szó. Nincs egy stilisztikailag, nyelvtanilag jól megfogalmazott mondat. Nincs mögöttes gondolat. Ez az ember össze-vissza beszél, marhaságokat. Alpári gyűlöletkeltés és hazudozás, primitív megfogalmazásban. Fenyegetőzés. Pofavágás. És ez az ember a Fidesz szócsöve. Ez tart sajtótájékoztatót. Erre az emberre figyel a magyar sajtó és a magyar társadalom, már amelyiket még érdekli a politika. (A választók kevesebb, mint 50%-a, nem is csoda.) 

Szilárd, akit isten tudja, honnan gurítottak ki, húztak elő, aki iskolaigazgató volt (!), aki tanár, nevelő, pedagógus, aki szegény munkáscsaládból érkezett; hogyan jutott idáig? Hogy ott állhat és rossz stílusban, rosszul felötöztetve-megborotválva, a szavakat keresgélve? Hogyan küldheti el a picsába a fél országot, fenyegethet meg vállalatokat, ellenzéket, bárkit, mint egy maffiavezér?

Legalább be lenne lőve a haja gondosan, mint Lázár Jánosnak és lenne gonosz, intelligens, számító. De nem, Rezsiszilárd a végtelenül ostobára veszi a figurát. A kocsmai dülöngélősre, a becsületsüllyesztősre. 

És ebből adódik mindjárt a második kérdés: 

Ki az, aki ezt az embert szimpatikusnak találja és elhisz neki bármit is?

 

Hogyan lehetséges, hogy a felmérések szerint még mindig van kétmillió ember az országban, aki a Beszélő Krumplinak, meg a többi suttyó, hetvenes évekbeli Kerületi Pártelnöknek öltöző agymosott papagájkommandósnak mindent elhisz? De tényleg, megnézve a videót és ismerve Rezsiszilárd eddigi agresszív és bunkó megszólalásait, ki az, akiben ezek a szövegek, ezek a fenygetőzések, ez a kocsmai modor, ezek a színpadias szemmergengetések szimpátiát ébresztenek? Ki az, akinek nem nyílik ki a bicska a zsebében, látván ezt az ócska “előadást”? Ki az, aki meglátva, meghallgatva ezt az embert feláll, tapsol és azt kiáltja:

Valóban, Szilárd, annyit tesztek ezért az országért, az oktatásért, az egészségügyért, a korrupció ellen, értem, a családomért, a gyerekeimért, csak így tovább! Rátok fogok szavazni!

Mert – hacsak a felmérések nem hazudnak – van kétmillió ilyen ember az országban. Akinek ez tetszik. Aki ezzel egyetért. Aki szívesen fenyegetné meg Szél Bernadettet, vagy az E.On-t. Aki szerint Soros György felelős minden rosszért (előtte meg a civilek, Brüsszel, Gyurcsány, a cigányok, a melegek, a migráncsok, vagy bárki más, aki éppen az eszükbe jut.) 2 millió ember, akit nem zavar, hogy a Krumpli nem tud helyesen egy mondatot kiejteni a száján. Akit nem zavar, sőt, szimpatikus neki, hogy a Krumpli agresszív és bunkó stílusban oszt ki mindenkit, aki nem ért vele egyet. 2 millió, aki erre szavaz. 

És a harmadik kérdés, ami még motoszkál az emberben, nézve Németh Szilárdot és az összefüggéstelen mondatait:

Miért hagytuk, sőt: miért hagyjuk folyamatosan, hogy így legyen? 

 

Illetve ennek továbbgondolása: mikor állítjuk meg őt és a bandáját? 

Facebook Comments