Listázták a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelölt támogatóit, ám becsúszott egy apró baki

Listázták a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelölt támogatóit, ám becsúszott egy apró baki

Vasárnap tartják az időközi polgármester-választást, amelyen a Fidesszel szemben egy, az összes ellenzéki párt által támogatott független jelölt, Márki-Zay Péter áll ki. Minden fegyvert bedobtak ellene.

hodmezovasarhely.jpg

Nagyon nem akarja a Fidesz, hogy Márki-Zay Péter nyerjen;

a választás ugyanis egyfajta lakmuszpapírja annak, mi történik, ha az egész ellenzék összefog a Fidesszel szemben.

Érthetően minden fegyvert be kell vetni, Soros Györgytől Brüsszelig, a zsidóktól Gyurcsányig. Ma újabb szórólapot dobtak be a helyiek postaládájába, amin Márki-Zay támogatóit listázták. A 444 két furcsaságra hívta fel a figyelmet:

  1. Az első oldalon az őt támogató pártok politikusai és Soros György látható, a hátoldalán viszont magánemberek szerepelnek, illetve a zsidó hitközséget is odaírták. Tanár és taxis is ott van a felsorolásban, az nem derül ki, honnan tudják a szórólap alkotói, hogy kit támogatnak.
  2. Illetve a „szégyenlistára” ráraktak egy 92 éves pedagógust, akit a fideszes jelölt két éve még személyesen köszöntött fel. Vári Ernő egy 92 éves tanár, 1974-1986 között a város egyik iskolájának az igazgatója volt. A 444 is csak találgat, hogy került az idős pedagógus a listára: az lehetett a bűne, hogy Márki-Zay két lakossági fórumán is megjelent. (Ugyanakkor semmilyen politikai tevékenységet sem folytatott, idős kora és egészségi állapota ezt nem is engedné. Mégis gyűlölködőnek, a város kasszájának potenciális kifosztójának nevezték a hirdetés készítői.) Hegedűs Zoltán, a fideszes jelölt két évvel ezelőtt, még alpolgármesterként személyesen köszöntötte az idős pedagógust, 90. születésnapja alkalmából.

A szórólapon olyan szövegek olvashatók, mint

„Nekik a káosz az érdekük, a széthúzás a város kasszájának kifosztása. Ezeket csak a gyűlölet tartja össze.”

 

hodmezovasarhely2.jpg

A szórólapot az „SME” adta ki, erről nem tudni pontosan, hogy kicsodák. De az egyik oldalon egyértelműen fideszes propaganda olvasható, és Márki-Zaynak csak a fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán a komoly ellenfele, úgyhogy nem nehéz kikövetkeztetni, honnan fúj a szél.

Az ellenzéki jelölt egyébként elég csúnyán szúrt vissza a szórólap láttán, a Facebookon kommentálva az egészet:

“Komoly érv a változás mellett, hogy LÁZÁR JÁNOS szellemi műhelyétől csak erre a csatolt szórólapra futotta… (…) több kedves ismerősöm méltatlankodott, hogy ő KIMARADT A TÁMOGATÓK LISTÁJÁRÓL, ezért kérem, aki hiányolja nevét onnan, az a bejegyzés alatt ezt kommentben jelezze – név nem is kell, a felhasználónév úgyis látszik.”

Facebook Comments